4.12.2010

Revontulet


Viime viikon perjantaina oli päiväkodin joulujuhla ja lapset olivat askarrelleet "estradin" taustalle poroja. Crayon taas askarteli niiden ylle revontulia. Noin kuukausi sitten harjoitellessani akryylimaalien käyttöä sain idean revontulilakkauksista, joka sitten jäi odottelemaan talvea. Nyt tuon juhlan tullen tuli hyvä tilaisuus toteuttaa ajatus :)


Alle laitoin tummansinisen lakan ja sen päälle kerros glitterlakkaa tähtitaivaaksi. Niiden kuivuttua kaivoin esille akryylimaalit. Kastoin siveltimen toisen sivun punaiseen ja toisen keltaisin. Sitten vain siksakliikettä siveltimellä kynnelle ja tarvittaessa välillä lisää väriä siveltimeen! Akryylimaaleilla maaletessa kannattaa pitää vieressä pientä vesikippoa ja pieni pala talouspaperia. Jos kuvio epäonnistuu, voi paperin kastaa veteen ja nopeasti pyyhkäistä kuvion pois ennen kuin se ehtii kuivua. Alla oleva lakkaus kestää ehjänä, kunhan sen on antanut kuivua kunnolla ennen maalausta!


Lisäsin vielä akryylimaalin päälle hyvin läpikuultavaa vihertävää miniglitteristä lakkaa antamaan revontulimaista efektiä lisää.


Halusin kokeilla vähän erilaisia väriyhdistelmiä ja katsoa mikä toimisi tuossa parhaiten. Väreihin otin vähän mallia tästä kuvasta.


Lakkoina Dependin nro. 41, Wet'n'wildin Kaleidoscope ja Aden cosmeticsin nro. 51. Akryylimaaleista taas 324 Vermilion, 215 Lemon yellow, 560 Viridian sekä edellisiä vaalentanut 104 Titanium white.

Huomasin tässä lakanneeni peräkkäin neljät kynnet, joissa on vaaleanpunaista ja/tai pinkkiä, ja yhdet vielä ennen näitä lakkauksia! Niinpä päätin esitellä ne edelliset vasta näiden jälkeen ja pitää vaaleanpunaisen/pinkin viikon ensi viikolla täällä blogissa :) Yleensähän vaihtelen värejä mieleni mukaan ja tulee melkein ahdistus, jos on paritkin lakkaukset samaa sävyä peräkkäin. Nyt jostain syystä olen innostunut noista uusimmista lakoistani ja niitä on tullut käytettyä melkein ainoastaan.

Vietän nyt lomaa äidin luona Espoossa ja sunnuntaina lähden käväisemään Tukholmassa (josta toivottavasti löytyy jotain ihania lakkoja!). Ajastan kuitenkin maanantaille ensimmäisen vaaleanpunaisen viikon postauksen ja yritän tiistaina ehtiä kotona sitten laittaa seuraavan! Tarkoituksena tässä olisi samalla saada postaustahti lähemmäs reaaliaikaa, sillä nykyään olen reilun viikon jäljessä todellisuudesta. Ei tarvitsisi sitten ensi vuoden puolella katsella jouluaaton lakkauksia :D

Mitä mieltä olet, onnistuivatko revontulet vaiko ei?

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea ja tosi kiva toteutus! Nätit kynnet, otan kyllä korvan taakse ton idean. :) Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 2. Jee,tykkääntykkään! Ihana idea ja hyvin toteutettu. Varsinki taustan "tähtitaivas" sopii tosi hyvin!

  Hauskaa matkaa vielä kerran! :)

  VastaaPoista
 3. Ai vitsit miten kiva idea ja toteutus! Tämmöinen pohjoisen tyttö ihastui :D

  VastaaPoista
 4. Hantta: Kiitos ja ole hyvä :)

  Crayon: Kiitos! Alkuperäisessä ideassa ei ollut tuollaista tähtitaivasta, vaan musta vähän shimmerinen lakka. Olen kuitenkin tyytyväinen, että päädyin tähän lopputulokseen :)

  Papu: Kiva, että menee läpi pohjoisen tytöillekin :D Itse olen päässyt näkemään revontulia livenä vain pari kertaa :/

  VastaaPoista