22.2.2011

Kynsifriikin Tallinna


Kuten lupasin, tämä postaus sisältää pientä raporttia Tallinnan reissun löydöistä ja kynsifriikin vinkeistä :) Kävin siis Tallinnassa viime viikonloppuna yhden yön reissulla. Sitä ennen olen käynyt Tallinnassa vain kerran ja siitäkin on jo pian yhdeksän vuotta. Nämä vinkit perustuvat siis vain tuohon kahden päivän pikaiselle reissulle!

Ylipäänsä Tallinnassa on tunnetusti halvempaa kuin Suomessa. Lakatkin olivat pääasiassa kaikki halvempia muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Esimerkiksi OPIn lakat olivat n. 10 euroa, kun Suomessa ne maksavat 15-20 euroa. Sitten taas Isadoran lakat maksoivat tallinnassa vajaan kympin, kun suomessa ne ovat pari euroa halvempia! Joihinkin toivomiini lakkamerkkeihin en taas törmännyt ollenkaan (esim. Models own, Depend, Eveline, Snowcrystal). Toisista kivoista merkeistä taas ei löytynyt kuin liian pieni värivalikoima, vaikka hinta olikin sopiva (Gosh 5e ja risat).


No mistä niitä kynsijuttuja sitten löytää? Itse tein niin, että ennen matkaa merkkasin Tallinnan keskustan karttaan kaikki näiltä sivuilta löytyvät ostoskeskukset ja tavaratalot, jotka olivat sopivan lähellä hotelliamme Radisson Bluta. Tässä omat havaintoni keskustan kynsitarjonnasta:

 • Foorum: Täältä löytyy Lushin huumaavalta tuoksuva myymälä <3 Saippuoiden ja muiden käsitehtyjen luonnonkosmetiikan joukosta löytyy Lemony flutter, jota olen useampaan otteeseen nähnyt kehuttavan sekä ulkomaisissa että kotimaisissa kynsi/kosmetiikkablogeissa. Kynsinauhavoiteen hinta on siis 8,18e.

 • Solaris: Täältä löysin mukavan valikoiman China glazen lakkoja hintaan 5,60e. Lakkoja oli useita kymmeniä valittavana. Liikkeen nimi on Kolonna cosmetics ja siellä oli myös mm. Isadoran lakkoja. Vierestä löytyi myös Make up storen liike, jossa en viitsinyt enää edes käydä tuhlattuani China glazeihin :D

 • Stockmann: Tallinnasta löytyi tuttu Stockmann, jonka alakerran kosmetiikkaosastolta löytyi kiitettävästi lakkoja. Perus markettilakkojen lisäksi löytyi OPIa, Orlya ja Sally Hansenia. Orlyn hintoja en enää muista, mutta OPIt olivat sen n. 10e ja Sally Hansenit 5-7e. Eli hieman halvemmalla olisi sieltä lähtenyt noita mukaan, mutta maksoivat silti vähän liikaa mielestäni edelleen..

 • Tallinna Kaubamaja: Kaubamajan kosmetiikkaosastolta löytyi kattavin lakkavalikoima, johon reissullani törmäsin. Hyllyiltä löysin esim. Trindin (Nail repair 11,44e muistaakseni), OPIn (n. 10e), Essien, Goshin (5e ja risat), Isadoran (vajaa 10e), Rimmelin (3-4e?), Sally Hansenin (5-7e) ja Make up storen (reilu 10e) lakkoja.

 • Viru Keskus: Keskiaukealta löytyy Konadin myyntikoju, jossa pääsee hypistelemään laattoja, lakkoja ja muita leimausvälineitä ihan itse! Hinnat eivät kyllä olleet valitettavasti Suomen hintoja alhaisimpia ainakaan laattojen kohdalla (6e ja risat). Seppälästä löytyi Wild and crazyn, Wet'n'wildin ja Sinful colorsin lakkoja suurinpiirtein samalla valikoimalla kuin Suomestakin, mutta hinnat olivat muistaakseni vähän kalliimmat. Samanlaiset valikoimat löytyivät myös Stockmannin Seppälästä.


Itse päädyin ostamaan lopulta vain kolme China glazen lakkaa, Trindin Nail repairin, Cuticle creamin ja Hand repairin sisältävän pakkauksen hintaan 18,50e Tallinn Kaubamajasta (laivalla 21e ja risat) sekä Lushin Lemony flutter -kynsinauhavoiteen hintaan 8,18e (Suomessa n. 11e). Ajatuksena oli ostaa myös jotain uusia lakkamerkkituttavuuksia, mikäli jotain kivaa löytäisin muutamalla eurolla. Harmikseni 1-4 euron lakkoja ei pahemmin ollut, ja ne mitä oli, eivät olleet väreiltään mitenkään erityisiä. Yllä listattujen merkkien lisäksi kauppojen valikoimista löytyi siis monia muitakin merkkejä, mutta ne eivät jääneet mieleeni tuntemattoman merkin tai minusta mielenkiinnottoman värivalikoiman takia.

Kuvituksena toimineessa lakkauksessa kärjissä yksi ostamistani China glazeista, joka ei tosin noiden sinisten päällä ole aivan parhaimmillaan.. Pohjalla laivalta tekemäni ainoa löytö, Orlyn lakka alehyllystä hintaan 4,18e. Välin vaaleansinisen lakan sain äidiltäni Tukholman tuliaisena kolmen muun lakan lisäksi <3 Piti tietysti vielä reissunpäällä tunkea samaan lakkaukseen kolme uutta lakkaa :D Alin lakoista on matta, joten tämä lakkaus on normaalista poiketen päällyslakaton. Sen saikin huomata kivasti käytössä, kun heti töissä kärjet lähtivät vauhdilla kulumaan!


Lakkoina Orlyn Blue suede, Dependin nro. 221, China glazen Preppy pink ja vanha tuttu Kissin White.

Löytyykö vielä lisättävää näihin vinkkeihin? Eli mitä vielä pitäisi ensi kerralla huomata käydä katsastamassa? :)

4 kommenttia:

 1. Kiiiiiiiiiitos miljoonasti tästä postauksesta :) Olen menossa itsekin pian taas tallinnaan ja todellakin tästä oli hyötyä!!! ♥

  VastaaPoista
 2. Oi, näist vinkeist on kyl hyötyä, kun itelläni on haaveissa matkustaa Tallinnaan (toisaalta vaikka minne muuallekin :D). Ehkä kesällä... Ja täytyy täs viel ilmottaa, et itellänikin on tuo Orlyn Blue Suede ja on kyl aivan ihana mattalakka! Ostin sen kans laivalta, makso kai 5,90e. Ja nätit kynnet myöskin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon tästä postauksesta, oli paljon apua! :)
  Täytyy vielä kysäistä että millä laivalla olit?

  VastaaPoista
 4. Nunnu: Ole hyvä vain, kiva jos oli hyötyä :)

  Rain: Blue suede on kyllä ihana, sopii kivasti tummansinisten farkkujen kanssa :)

  Anonyymi: Ole hyvä vain, kiva olla avuksi! Olin Viking XPRS laivalla :)

  VastaaPoista