10.3.2011

Minä kynsiharrastajana


Sonne haastoi blogissaan kaikki halukkaat kynsibloggaajat tekemään listauksen siitä, millainen kynsiharrastaja on. Päätinpä minäkin sitten tarttua haasteeseen :) Kuvituksena mielestäni yksi tylsimmistä lakkauksistani vähään aikaan, vaikka tuohon pohjalla olevaan lakkaan ihastuinkin.. Mutta nyt siihen listaukseen!


1. Olen harrastanut kynsien lakkaamista vasta kohta kolme vuotta. Sitä ennen olin edellisen kerran lakannut kynsiäni joskus ala-asteella.

2. Varhaisin kynsilakkamuistoni on ala-aste ajoilta, tarkkaa vuotta en muista. Silloin kuitenkin omistin pikkuruisen vaaleanlilan kynsilakan. Kaverini ohjeiden mukaisesti lakkasin vain yhden vedon kynnen keskelle, jotta kynsi näyttäisi mahdollisimman kapealle ja pitkälle :D Tuon jälkeen olikin sitten 13-15 vuoden tauko lakkausinnostuksen alulle!

3. Kun sitten taas innostuin lakkaamaan, aloitin ostamalla L'Orealilta Resist & shine nro. 602 (pinkki shimmerlakka). Se olikin sitten hyvin pitkään luottolakkani (ja ainoa lakkani), jota taisin ostaa yhteensä kolme pulloa peräkkäin aina edellisen loputtua. Viime syksynä heitin viimeisen pullon roskiin sen loputtua enkä sen jälkeen olekaan sitä enää ostanut.

4. Jossain vaiheessa laajensin lakkavarastoani ja päädyin ostamaan Natural coden Party onin, Live it upin ja Get colourin. En silloin vielä tiennyt mitään alus- ja päällyslakoista, joten keltainen Get colour onnistui oikein kivasti värjäämään kynteni keltaisiksi :D

5. Vuonna 2009, eli noin vuoden lakkailtuani, huomasin kynsitarrat Seppälän valikoimista. Ostin parit tarra-arkit ja Wet'n'wildin Light apricotin. Kesällä 2009 olin hurjan ylpeä itsestäni, kun olin saanut aikaiseksi näin upeat lakkaukset :D Pohjalla siis Live it up, koristeluna jotain Seppälän tarroja ja päällä vielä kerros Light apricot.

6. Puolisen vuotta tarrojen kanssa leikittyäni löysin kynsiblogit. Ensimmäisiä lukemiani blogeja olivat Charming nails ja Playing with polish, hieman myöhemmin Sonnela. Sallan blogista bongasin koristelulakat ja kävinkin pian sellaiset itselleni hakemassa. Aluksi jälki oli jotain aivan järkyttävää, varsinkin oikeassa kädessä :D

7. Innostuin nopeasti erilaisista vinolakkauksista ja liukuvärjäyksestä. Lakkakokoelmani laajeni nopeasti viidestä pariin kymmeneen. Hankin myös Konadin aloituspakkauksen ja laatan, mutta alkukankeuden vuoksi en niistä pahemmin innostunut, ja ne jäivät hyvin vähälle käytölle.


8. Kesäkuussa 2010 sain Trindin Nail repairin. Sain ongelmanani olleet helposti liuskoittuvat ja katkeilevat kynnet kasvamaan. En ollut viime kesänä töissä, joten lakkausinnostus pääsi rauhassa kasvamaan ja harjoittelinkin ahkerasti koko kesän kynsiblogeista saamieni vinkkien mukaisesti lakkaamista.

9. Koko kesän harkitsin kynsiblogin aloittamista ja elokuussa sitten sain rohkeuden toteuttaa suunnitelmani. Tuolloin omistin tasan 30 lakkaa ja ajattelin, että siinä on jo ihan minulle riittävä kokoelma..

10. Blogin myötä rohkeuteni kokeilla erilaisia lakkauksia kasvoi. Aluksi tein lakkauksia vain koristelulakoilla, sienellä ja soveltavilla dotting tooleilla. Viva la nailsilta saadun sample -pakkauksen jälkeen paluuta entiseen ei tietenkään enää ollut.. Pian löysin itseni ostamasta Suvilta fimoja.

11. Kesällä olin vielä sitä mieltä, etten pidä tummista kynsilakoista. Rakastin kovasti vain pastellisia ja kirkkaita värejä. Syyskuussa päädyin kuitenkin ostamaan Snowcrystalilta tummanturkoosin lakan, jonka jälkeen tummia lakkoja alkoikin ilmestymään kokoelmaan tasaiseen tahtiin.

12. Syksyn aikana tutustuin Crayoniin. Lokakuussa päätimme lähteä yhdessä Kauneusmessuille, joka taisi olla alku lakkahamstraukselleni. Siirsin lakkojani vähän väliä pienemmästä isompaan säilytysjärjestelmään lupaillen itselleni etten hanki lakkoja sen enempää kuin uuteen laatikkoon mahtuu.. Viimeksi siirsin lakkani eri järjestelmään tuossa pari viikkoa sitten :D Nykyään lakkoja on jo yli sata.

13. Oli ihanaa löytää ystävä, joka jakaa tämän kynsihulluuden. Yhteinen intohimo synnytti syksyn aikana Dazzling nailsin, jossa minä ja Crayon myymme kynsienkoristelutuotteita. Dazzling nails mahdollistaa kivasti oman tyylini harrastaa lakkausta: kaikkea on kiva kokeilla kerran, mutta täysin samaa vain kerran. Ebaysta ostaessa on halvinta ostaa kerralla suuri määrä koristelutuotteita, mutta niin suurella määrällä en itse tee yhtään mitään. Siksi onkin kätevää ottaa aina tilauksesta yhteen tai kahteen lakkaukseen sopiva määrä kutakin koristelujuttua ja loput laittaa myyntiin teille :)


Alkuosasta tulikin näköjään historiikki :D Tässä vielä muutama yksittäinen harrastukseeni liittyvä asia:


14. Lakkaan kynteni yleensä 2-4 kertaa viikossa, riippuen miten ehdin ja miten ideoita on.

15. En yleensä suunnittele kynsiäni etukäteen esim. paperille, vaan lakkaan vaan suoraan kynnelle ja toivon suunnitelman toimivan. Aina ei ihan niin käy, kuten kävi tässä postauksessa olevien lakkausten kanssa :D Ja aina sitten ei jaksa aloittaa alusta, kuten näiden kanssa kävi :P

16. Lakkaukseni syntyvät eri tavoin. Joihinkin ideat tulevat aivan yhtäkkiä vaikka kesken työpäivän, toiset täysin valmiina ja toiset keskeneräisinä. Joitakin ideoita olen hauduttellut päässäni jopa yli kuukauden, ennen kuin olen saanut ne siirrettyä kynsille. Joskus taas katselen lakkojani, mietin mitä lakkaa en ole vielä käyttänyt tai mitä en ole pitkään aikaan käyttänyt, ja sen perusteella lähden kehittämään ideaa. Joskus taas on vaate, jonka tiedän haluavani pistää seuraavana päivänä päälle, ja valitsen lakat sen mukaan.

17. Inspiraation ollessa täysin kateissa, menen koneelle ja selailen kirjanmerkkeihin tallentamiani lakkauksia (joita on tällä hetkellä viitisenkymmentä). Kun näen lakkauksen, joka aivan erityisesti miellyttää minua ja josta haluan tehdä oman version joskus, pistän sen kirjanmerkkeihini.

18. Joka aamu tuskailen vaatehuoneessani, sillä en voi olla pistämättä päälle vaatetta, joka edes jotenkuten sopii kynsissä olevan lakan kanssa yhteen. Onneksi vaatehuoneeni sisältö on lähes yhtä kirjava kuin lakkavalikoimani, joten aina on muutama vaihtoehto josta valita :D

19. Matkalle lähtiessä valitsen aina pakattavat vaatteet ja lakat toisiinsa sopiviksi, sillä olisi kamalaa viettää lomaa epäyhteensopivissa kynsissä ja vaatteissa!

20. Olen menettänyt sydämeni Dependin vihreälle kynsilakanpoistajalle. Meinasin kuolla ikävään tämän vuoden alussa, kun tyhmyyksissäni ajattelin kokeilla sinistä versiota. Pariin viikkoon en päässyt Kicksiin ja meinasin menettää hermoni ja järkeni tuon sinisen kanssa. Nyt olemme jo päässeet sopuun. Vihreä hoitaa lakanpoiston ja sininen lakkauksen jälkeisen kynsinauhojen siistimisen. Nyt molemmat tekevät sitä, missä ovat parhaimmillaan!


Tämän kertaisessa lakkauksessa pohjalla Hot looksin Vixen ja leimauksen Konadin valkoisella. Laatat Konadin S10 ja Bundle monsterin BM11 (joka lainassa Crayonilta, kiitos <3).

Kiinnostaako teitä tälläiset postaukset, joissa kerron itsestäni enemmän? Olen tarkoituksella keskittänyt blogini pääasiassa vain lakkausten esittelyyn, mutta kaipaatteko tänne enemmän muutakin? Mielipiteitä ja ehdotuksia otetaan vastaan, katsotaan mitä niistä sitten toteutan :)

6 kommenttia:

 1. Tämä oli kivaa luettavaa, tykkäsin! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus, tykkäsin myös! :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä, minä tykkäsin myös tästä postauksesta :)

  VastaaPoista
 4. Mäkin tykkäsin! :P Lisää vaa tällasii susta kertovii! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kaikille, kiva että tykkäsitte :) Jatkossakin siis luvassa silloin tällöin jotain vastaavaa!

  VastaaPoista