19.9.2010

My little pony


Jo monen vuoden ajan olen ottanut tavaksi päällystää bussiaikataulukirjani, jotta se säilyisi koko voimassaoloaikansa ehjänä. Se nimittäin kulkee jatkuvasti mukana ja on muutamassa viikossa hiirenkorvilla ilman päällystystä. Tämän talven aikataulu sai My little pony -kannet ja niistä innostuneena tein sitten nämä ponilakkaukset :) Ja mikä muu piristäisi kipeänä paremmin kuin söpöt lakkaukset?


Aloitin lakkaamalla joka toisen kynnen mintun värisellä lakalla ja joka toisen vaalean keltaisella lakalla.


Sitten lisäsin vaaleanpunaisella kaikkiin kynsiin tuollaiset kaarevat vinolakkaukset. Muodon vedin yhdellä vedolla ja seuraavilla "täytin" vaaleanpunaisen osan sutimalla lakkaa kuten koko kynttä lakatessa, mutta aloittaen vedon aina muodon rajalta.


Seuraavaksi tein ohuet rajaukset lilalla keltaiseen ja pinkillä minttuun kynteen. Lisäsin vielä toisen ohuen kiekuraviivan. Nämä koristelut siis ovat ikäänkuin ponin harja ja alla oleva lakka ponin iho :)


Sitten vielä kunnolla glitteriä päälle!


Ja tässä siistitty lopputulos ja inspiraationa toimineet ponit :)


Alimpina lakkoina Dependin nro. 54 ja Models ownin Lemon meringue. Molemmissa kärjissä Snowcrystalin nro. 436. Koristeviivoissa Beautyuk:n Metallic red ja Dependin nro. 163 ja glitterinä Wet'n'wildin Kaleidoscope.

Jos jotakuta kiinnostaa niin tässä pikainen ohje bussiaikataulukirjan päällystämiseen:
1. Valitse haluamasi teema ja etsi sen mukaisia kuvia esim. lehdistä tai netistä. Itse etsin nuo kuvat netistä hakusanalla "My little pony coloring", ja tulostin ja väritin ne.
2. Leikkaa kuvat ja suunnittele miten sommittelet ne.
3. Leikkaa jostain paperista aikataulukirjan kansien kokoinen pala. Tuossa käytin yksiväristä ohutta pahvia, aiemmin olen käyttäny mm. lahjapaperia ja kreppipaperia.
4. Liimaa leikkaamasi kuvat paperin päälle.
5. Liimaa paperi aikataulukirjaan kiinni ja leikkaa mahdollisesti ylimenevät kohdat paperista pois.
6. Päällystä vielä kontaktimuovilla. Muista jättää tarpeeksi muovia sisäkannen puolelle käännettäväksi, että muovi pysyy varmasti paikallaan!
7. Tänä vuonna lisäsin vähän ekstrana vielä kynsilakkaa muovin päälle etukannen ponin hiuksiin sekä sateenkaareen. En tiedä pysyykö käytössä kuinka pitkään, mutta aina voi myöhemmin lisätä lakkaa jos haluaa :)


Loppuun vielä tällainen palkinto, jonka sain Playing with polish -blogin S:ltä. One Little Sparkling Blog awardin saajan täytyy siis kehua omaa blogiaan vähän ja sitten laittaa se eteenpäin jollekin blogille, josta itse todella pitää.

Pidän oman blogini hyvinä puolina selkeyttä ja yhtenäisyyttä. Pyrin pitämään ulkoasun mahdollisimman selkeänä, jotta etsivä löytää helposti haluamansa. Postauksissa noudatan yhtenäistä kaavaa. Kuvat ovat kaikki samankokoisia, joka luo mielestäni myös sekä selkeyttä että yhtenäisyyttä blogiin. Blogini esittelee vain erilaisia koristelakkauksia (ei swatcheja), joita löytyy sitten melko monipuolisesti eri tyylisiä ja värisiä!

Palkinnon haluan antaa eteenpäin Crayonille ja hänen Colouring my life -blogilleen. Crayon käyttää ihanan rohkeasti eri värejä ja usein hänellä on myös joku hauska uusi idea esiteltävänä. Arvostan myös ulkoasuun panostamista ja kuvien selkeyttä.

Onko joku muukin viettänyt lapsuutensa My little ponyen parissa ja rakastaa niitä vieläkin?

4 kommenttia:

 1. Oi, tosi ihana idea kynsien lakkaukseen! :) Minä ainakin rakastin leikkiä poneille pienenä <3 täytyy tutkia, ovatko vielä tallessa.

  VastaaPoista
 2. Oij.. Ihanat lakkaukset. Itse en ole koskaan poneilla oikeastaan leikkinyt. Huimat 3 ponia omistan/omistin.

  VastaaPoista
 3. Oi, tykkään näistä lakkauksista TOSI paljon! Ihanat värit ja ihana inspiraatio! :D Nää on kyl yhdet kivoimmat lakat pitkään aikaan mitkä oon nähny. :D

  Kiitos paljon tosta blogipalkinnosta ja kehuista, teki mut oikein iloiseksi! :)

  Poneista sitten vielä. Mulla oli pienenä siskon kanssa varmaan jotain kymmenen my little ponya. Kaikki taisi tulla jostain kirppiksiltä. Kyllä niilläkin tuli välillä leikittyä, mut barbit oli paljon kivempia. :D

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaikille ihanista kommenteista :)

  Mawwi: Ihana äiti on säästänyt kaikki meidän ponit ja ne odottelee kellarissa omia lapsia, jotka saavat luvan sitten joskus kohdella niitä yhtä kauniisti kuin itse aikoinaan!

  Hellu: Hihi, meillä onkin kymmeniä poneja (en tiedä tarkkaa määrää) ja vielä pari olen viime vuosina ostanut kirpparilta lisäksi :D

  Crayon: Kiva kun ilahduit :) Me leikittiin kanssa barbeilla paljon ja usein barbit pitivät myös ponitallia, eli pääsi sekä ponit että barbit samaan leikkiin :D Yleisempi yhdistelmä taisi kuitenkin olla ponit ja legot, sillä ponit aina lähtivät vaellukselle ja pikkuponit ja tavarat kulkivat legoista tehdyissä vaunuissa! Parasta se leikki oli jouluna kun ponit pääsivät perille joulukuusen luo uuteen, vihreään maailmaan, ihan niinkuin Pikkutassu Maa aikojen alussa -elokuvassa :D

  VastaaPoista