25.2.2011

Uusinta


Nämä lakkaukset syntyivät halusta käyttää uutta vaalean lilaa lakkaa. Teki mieli myös käyttää enemmän tuota ihanaa tummempaa lilaa glitterlakkaa, jota on tullut aiemmin käytettyä vain näissä lakkauksissa vähäsen kärjissä vain.


Aluksi ajattelin tehdä glitterlakalla vain ranskalaiset kärjet tai liukuvärjäyksen, mutta siinä olisi taas tullut käytettyä lakkaa suht vähän. Mietin muita vaihtoehtoja ja mieleeni muistuivat nämä lakkaukset, joista kopioin sitten idean suoraan. Jätin vain rajauksen pois, koska onnistuin tekemään vedoista tarpeeksi suoria eikä rajauksia tarvinnut epäonnistumisten piilottamiseen :D Ja pääsipä ihanat lakat enemmän esille simppelimmässä versiossa.


Tuo violetti glitterlakka on niin ihana <3 Siinä on lilalla läpikuultavalla pohjalla lilaa ja hopeista miniglitteriä ja sitten isompia vähän hologrammisia glittereitä siellä täällä. Isoja glittereitä saisi olla vähän enemmänkin, nyt niitä ei ihan joka kynnelle eksynyt.. Kun taas toisissa oli useampikin :P


Lakkoina Dependin nro. 222 ja Yes loven nro. 6.

Teetkö aina uudenlaisia lakkauksia vai vaihdatko useammin vain värejä muttet tyyliä? Vai pysyykö jopa väritkin aina samoina? :)

22.2.2011

Kynsifriikin Tallinna


Kuten lupasin, tämä postaus sisältää pientä raporttia Tallinnan reissun löydöistä ja kynsifriikin vinkeistä :) Kävin siis Tallinnassa viime viikonloppuna yhden yön reissulla. Sitä ennen olen käynyt Tallinnassa vain kerran ja siitäkin on jo pian yhdeksän vuotta. Nämä vinkit perustuvat siis vain tuohon kahden päivän pikaiselle reissulle!

Ylipäänsä Tallinnassa on tunnetusti halvempaa kuin Suomessa. Lakatkin olivat pääasiassa kaikki halvempia muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Esimerkiksi OPIn lakat olivat n. 10 euroa, kun Suomessa ne maksavat 15-20 euroa. Sitten taas Isadoran lakat maksoivat tallinnassa vajaan kympin, kun suomessa ne ovat pari euroa halvempia! Joihinkin toivomiini lakkamerkkeihin en taas törmännyt ollenkaan (esim. Models own, Depend, Eveline, Snowcrystal). Toisista kivoista merkeistä taas ei löytynyt kuin liian pieni värivalikoima, vaikka hinta olikin sopiva (Gosh 5e ja risat).


No mistä niitä kynsijuttuja sitten löytää? Itse tein niin, että ennen matkaa merkkasin Tallinnan keskustan karttaan kaikki näiltä sivuilta löytyvät ostoskeskukset ja tavaratalot, jotka olivat sopivan lähellä hotelliamme Radisson Bluta. Tässä omat havaintoni keskustan kynsitarjonnasta:

  • Foorum: Täältä löytyy Lushin huumaavalta tuoksuva myymälä <3 Saippuoiden ja muiden käsitehtyjen luonnonkosmetiikan joukosta löytyy Lemony flutter, jota olen useampaan otteeseen nähnyt kehuttavan sekä ulkomaisissa että kotimaisissa kynsi/kosmetiikkablogeissa. Kynsinauhavoiteen hinta on siis 8,18e.

  • Solaris: Täältä löysin mukavan valikoiman China glazen lakkoja hintaan 5,60e. Lakkoja oli useita kymmeniä valittavana. Liikkeen nimi on Kolonna cosmetics ja siellä oli myös mm. Isadoran lakkoja. Vierestä löytyi myös Make up storen liike, jossa en viitsinyt enää edes käydä tuhlattuani China glazeihin :D

  • Stockmann: Tallinnasta löytyi tuttu Stockmann, jonka alakerran kosmetiikkaosastolta löytyi kiitettävästi lakkoja. Perus markettilakkojen lisäksi löytyi OPIa, Orlya ja Sally Hansenia. Orlyn hintoja en enää muista, mutta OPIt olivat sen n. 10e ja Sally Hansenit 5-7e. Eli hieman halvemmalla olisi sieltä lähtenyt noita mukaan, mutta maksoivat silti vähän liikaa mielestäni edelleen..

  • Tallinna Kaubamaja: Kaubamajan kosmetiikkaosastolta löytyi kattavin lakkavalikoima, johon reissullani törmäsin. Hyllyiltä löysin esim. Trindin (Nail repair 11,44e muistaakseni), OPIn (n. 10e), Essien, Goshin (5e ja risat), Isadoran (vajaa 10e), Rimmelin (3-4e?), Sally Hansenin (5-7e) ja Make up storen (reilu 10e) lakkoja.

  • Viru Keskus: Keskiaukealta löytyy Konadin myyntikoju, jossa pääsee hypistelemään laattoja, lakkoja ja muita leimausvälineitä ihan itse! Hinnat eivät kyllä olleet valitettavasti Suomen hintoja alhaisimpia ainakaan laattojen kohdalla (6e ja risat). Seppälästä löytyi Wild and crazyn, Wet'n'wildin ja Sinful colorsin lakkoja suurinpiirtein samalla valikoimalla kuin Suomestakin, mutta hinnat olivat muistaakseni vähän kalliimmat. Samanlaiset valikoimat löytyivät myös Stockmannin Seppälästä.


Itse päädyin ostamaan lopulta vain kolme China glazen lakkaa, Trindin Nail repairin, Cuticle creamin ja Hand repairin sisältävän pakkauksen hintaan 18,50e Tallinn Kaubamajasta (laivalla 21e ja risat) sekä Lushin Lemony flutter -kynsinauhavoiteen hintaan 8,18e (Suomessa n. 11e). Ajatuksena oli ostaa myös jotain uusia lakkamerkkituttavuuksia, mikäli jotain kivaa löytäisin muutamalla eurolla. Harmikseni 1-4 euron lakkoja ei pahemmin ollut, ja ne mitä oli, eivät olleet väreiltään mitenkään erityisiä. Yllä listattujen merkkien lisäksi kauppojen valikoimista löytyi siis monia muitakin merkkejä, mutta ne eivät jääneet mieleeni tuntemattoman merkin tai minusta mielenkiinnottoman värivalikoiman takia.

Kuvituksena toimineessa lakkauksessa kärjissä yksi ostamistani China glazeista, joka ei tosin noiden sinisten päällä ole aivan parhaimmillaan.. Pohjalla laivalta tekemäni ainoa löytö, Orlyn lakka alehyllystä hintaan 4,18e. Välin vaaleansinisen lakan sain äidiltäni Tukholman tuliaisena kolmen muun lakan lisäksi <3 Piti tietysti vielä reissunpäällä tunkea samaan lakkaukseen kolme uutta lakkaa :D Alin lakoista on matta, joten tämä lakkaus on normaalista poiketen päällyslakaton. Sen saikin huomata kivasti käytössä, kun heti töissä kärjet lähtivät vauhdilla kulumaan!


Lakkoina Orlyn Blue suede, Dependin nro. 221, China glazen Preppy pink ja vanha tuttu Kissin White.

Löytyykö vielä lisättävää näihin vinkkeihin? Eli mitä vielä pitäisi ensi kerralla huomata käydä katsastamassa? :)

21.2.2011

Kullan kimallusta


Näillä kynsillä lähdin Tallinnaan viime perjantaina. Idea lakkauksiin lähti minun ja Crayonin yhteysomistuksessa olevasta mekosta, joka lähti mukaan reissuun. Se ei kyllä eksynytkään päälle, kun sopivaa tilausuutta ei tullutkaan :D


Alla liukuvärjäys nudeshimmerillä ja kahdella eri kultalakalla. Päälle vedin valkoisella koristelulakalla erilaisia kiekoroita ja pistelin pari pistettä sinnetänne. Loppuun vielä kaksi kerrosta läpinäkyvää lakkaa, jossa on seassa kultaglitteriä.


Tosi värittömät ja huomaamattomat omaan makuuni, mutta jotenkin silti tykkäsin kovasti näistä :) Välillä on ihan kiva tehdä jotain, joka ei ole ihan sitä ominta itseään!


Lakkoina Dependin nro. 42, China glazen Midnight kiss, Models ownin 25 carat gold, Kissin White ja Evelinen nro. 183.

Pientä raporttia Tallinnan löydöistä ja kynsifriikin vinkeistä tulossa seuraavan lakkauksen yhteydessä :)

Onko joku muukin alkanut ahnehtimaan kynsiensä kanssa? Eli tiedät, että pitäisi jo vähän viilata kynsiä lyhemmäksi, sillä on jo vaarana niiden katkeaminen tosi pahasti esim. töissä, muttet raaski sitä tehdä ja toivot vain niiden kestävän vielä yhden viikon? :D

19.2.2011

Glitterkärjet


Toinen simppeli koristelu toisen perään :) Ajan ja ideoiden puuttuessa on kiva tehdä vaihteluvuoksi jotain yksinkertaisempaakin.


Pohjaksi laitoin pari kerrosta lilahtavaa vaaleanpunaista lakkaa (?). Erikoisen värin päälle oli jotenkin hankalaa keksiä sopivaa koristelua, kunnes muistin irtoglitterin. Sutaisin siis kärkiin pikakuivattajaa ja nostelin viuhkasiveltimen avulla glitteriä päälle. Valkoinen glitteri kimaltelee ihanasti sinisenä ja vihreänä ja se sopi tuohon lakkaan tosi kivasti!


Ajatuksena oli vielä nimettömään leimata tai käsinmaalata jotain kuviota, mutta annoin lopulta näiden jäädä näin.


Lakka Casuellen tuntematon, irtoglitteri Kauneusmessuilta ostettu.

Tämä postaus on 90. tässä blogissa ilmestynyt postaus, jossa esittelen lakkauksen. Kun 100. lakkauspostaus ilmestyy, pistän pystyyn arvonnan :) Palkinto tulee olemaan jotain vähän isompaa kuin edellisten arvontojeni. Jos haluat varmistaa yhden lisäarvan itsellesi, liity ennen sitä lukijakseni! Arvonta tulee jokatapauksessa olemaan vain lukijoille, mutta lisäarvan saavat ne, jotka ovat olleet lukijoita jo ennen arvonnan alkua :) Eli jos on ollut tarkoituksena tehdä Bloggeriin tili ja liittyä lukijakseni, se kannattaa tehdä nyt kun siitä on luvassa pientä hyötyä pian!

Ärsyttää muitakin se, kun lakkapullosta ei löydy värille nimeä eikä edes numeroa? >:(

16.2.2011

Kiekuroita pisteillä


Leimausinnostuksen jälkeen siirryin takaisin vanhojen tuttujen koristelulakkojen pariin <3


Vaaleanvihreä hologrammilakka ei olisi välttämättä kaivannut mitään erikoisempia lisäkoristeita, joten päädyin käyttämään koristelussa vain mustaa väriä. En osaa olla enää nykyään pelkällä lakalla, tuntuu niiin tylsältä vaikka olisi kuinka ihana lakka kyseessä :D


Yksinkertaisesti vedin vain koristelulakan ohuella siveltimellä kiekuraviivoja kaksi kappaletta jokaiseen kynteen ja sitten pistelin sinne tänne mustia pisteitä parilla erikokoisella dotting toolilla. Helppoa ja nopeaa!


Lakkoina Golden rosen nro. 115 ja Kissin Black.

Lähden huomenna töistä suoraan reissuun Tallinnaan. Löytyykö teiltä vinkkejä, missä Tallinnassa kannattaa käydä etsimässä kivoja ja edullisia kynsijuttuja? Itse kun olen käynyt siellä vain kerran aiemmin, ja sekin oli ysiluokan luokkaretki, joten ei ole pahemmin tietoa kaupoista ja niiden tarjonnasta :D Ajastin seuraavan postauksen perjantaille, kun noita ystävänpäivää edeltäviä lakkauksia on vielä yksi jäljellä!

Onko yksinkertainen (ja helppo ja nopea) kaunista vai tylsää?

14.2.2011

Pinkki ja sydämet = ystävänpäivä


Vaikka pari aiempaa lakkausta on vielä esittelemättä, laitetaan nyt näin ystävänpäivän kunniaksi ihan reaaliajassa omat päivään liittyvät lakkaukseni :)


Mistä tuntee hyvän ystävän? No tietenkin siitä, että vaikka ystävä on samanlainen kynsifriikki kuin sinäkin, hän uskaltaa lainata sinulle kauan himoitsemasi lakan, vaikka olet uhannut pihistää lakan monet kerrat! Aikamoinen luottamuksen osoitus, sillä minun teki kovasti mieli olla palauttamatta Crayonille superihanaa Lili's pinkiä :D Se, joka ostaa minulle lahjaksi Models ownin Champagne -kokoelman, saa pitää Green flashin (jonka jo noista omistan) ja saa ikuisen ystävyyden ja kiitollisuuden minulta <3


Idea näihin ystävänpäivälakkauksiin tuli näistä lakkauksista. Alla ihanaihanaihana metallinen pinkki ja kärjessä tummempi versio. Kaksi eripituista valkoista viivaa rajalle koristelulakalla ja viivojen yhtymäkohtiin sydänfimo tai timantti. Ihanan helppoa ja yksinkertaista, mutta silti aivan ihana <3


Lakkoina Models ownin Lili's pink (Crayonilta lainassa), Beautyuk:n Metallic red ja Kissin White. Timantit Goshilta.

Ihanaa ystävänpäivää kaikille <3
(Ja anteeksi ihana -sanan ylikäyttö tässä postauksessa :D)

P.S. Käykääpä kurkkaamassa Dazzling nailsin ystävänpäivätarjous :)

Juhlitko sinäkin ystävänpäivää pinkeillä ja sydämellisillä kynsillä?

13.2.2011

Puudeli


Leimausmania jatkuu vaan... Tämän jälkeen luvassa ainakin pari leimatonta lakkausta! :D


Lainalaatat siis tälläkin kertaa käytössä. Aloitin homman lakkaamalla koko kynnen lilalla lakalla, joka näyttää valosta riippuen enemmän tai vähemmän sinertävältä. Oli muuten aivan järkyttävän hidas lakka kuivumaan! Laitoin lakkaa kaksi kerrosta ja lakkaan tuli pahoja kolhuja vielä kolme-neljä tuntia myöhemmin. Lakkasin siis kynnet aamupäivällä ja illalla vasta koristelin ne. Päälle en välissä laittanut mitään päällyslakkaa tai pikakuivattajaa.


Koristeluksi leimasin koko kynnelle kuvion, joka ei kyllä riittänyt ihan koko pituudelta kynsiin ja osaa myös jäi leveydeltäkin vajaaksi. Tilannetta pelastamaan päälle vinolakkaus pohjalakalla ja kokemuksesta viisastuneena pikakuivattajaa. Kuivumisen jälkeen sitten vielä puudelileimaus nimettömiin, tassut peukaloihin (idea pöllitty Sallalta) ja rajaukset hopealla vinolakkauksiin.


Lakkoina Yesensyn nro. 44, Dependin nro. 195 ja H&M:n Silver kitty. Bundle monsterin laatat BM04 ja BM21.

Kuka muu käyttää hyväkseen ystäviensä kynsienkoristeluvälineitä? :D

11.2.2011

Kokoglitteri


Hankin viime huhtikuussa itselleni Konadin aloituspakkauksen (leimausvälineet, pieni musta ja valkoinen lakka, päällyslakka ja m36 laatta) sekä laatan s10. Innoissani aloitin leimaamisen, mutta totesin sen olevan turhan sotkuista ja helposti epäonnistuvaa. Siksi leimausvälineeni jäivät pitkäksi aikaa pölyttymään ja tämän blogin historian aikana onkin ollut vasta muutamat leimaukset ennen tätä vuotta.


Uudelleensyttyneestä leimausinnostuksesta syytän Crayonia ja Sallaa. Alku innostukselle syntyi uudenvuodenaattona, kun Crayon leimasi kynsiini tähtiä omilla laatoillaan. Lisää tuulta purjeisiin pisti Salla, joka jakoi blogissaan omat Konad -kokemuksensa, joten päätin minäkin hänen kokemuksestaan rohkaistuneena antaa Konadeille taas mahdollisuuden.


Noh, kokeilin leimausta sitten taas Mustaa valkoisilla -lakkauksissa ja yllätyin, kuinka kivutonta se leimaus olikin. Sen jälkeen onkin ollut jokaisissa lakkauksissa leimoja toisia kisakynsiä lukuunottamatta :D Kahdet edelliset on tehty omilla laatoilla, nämä ja seuraavat Crayonilta lainatuilla Bundle monsterin laatoilla. Jos tämä innostus ei tästä pian laannu, täytyy harkita jo omien lisälaattojen hankintaa...tai Crayonin laattojen omimista ;D Vähän on vielä leimojen kohdistamisessa harjoittelemista, mutta saan jo kuvat siirtymään laatalta kynnelle suurinpiirtein kokonaisina lähes joka kerta!


Simppelissä lakkauksessa pohjalla Wild and crazyn Wild & desperate (joka on muuten aivan hirvittävää venyvää limalakkaa, erittäin ihastuttava ensituttavuuteni merkiltä.. Ja ensimmäinen kerta, kun pelkästään glitterlakkaa kynnellä, yleensä sitä on vain koristelussa!), päällä leimaus Konadin valkoisella ja BM04 laatalla.

Leimaus, ihanaa vai kamalaa? :D

9.2.2011

Kevään ihanin lakka


Tulipahan taas käytyä shoppailemassa erään kanssa ja siltä reissulta kotiutin vaivaiset kymmenen lakkaa.. Mutta kun ne kaikki oli niin ihania ja erityisiä ja eikä edes hinnalla pilattuja!


Täytyipä kuitenkin ottaa heti testiin kolme uusista lakoista. Lakkasin joka toisen kynnen vihreällä, hieman keltaisena kimaltavana lakalla ja joka toisen sinisellä, vähän vihreänä kimaltavana lakalla. Jokaiseen kärkeen töpötin ohuesti sini-vihreää kimallelakkaa. Viimeisenä leimasin vielä tummansinisellä jokaisen kynnen sivuun köynnöskuviota.


Rakastuin palavasti tuohon vihreään lakkaan <3 Siitä tulee varmasti kevään myötä vaan ihanampi ja ihanampi :)


Lakkoina Yesensyn nro. 49, Sinful colorsin Love nails, Yes loven nro. 405 ja Dependin nro. 41. Konadin laatta on m36.

Oletko jo löytänyt sinun tulevan kevään ihanimman lakan? :)

7.2.2011

Liukuvärjäys akryylimaaleilla


Näihin lakkauksiin oli monta eri inspiraation lähdettä. Ensinnäkin Crayonin Akryylimaalitutot innostivat käyttämään taas maaleja pitkästä aikaa. Pastellisävyjä aloin himoitsemaan nähtyäni Sannan Halinalle -lakkaukset. Eläinteema ja ylipäänsä minut vallannut leimausinto tuli taas Sallalta. Käyttämäni akryylimaalitekniikka jäi mieleen jo syksyllä Youtubesta katsomastani videosta.


Laitoin ensin kynnelle aluslakan ja kerroksen valkoista lakkaa. Niiden kuivahdettua hetken tein videolla nähdyn tekniikan avulla liukuvärjäyksen akryylimaaleilla. Lisäsin päälle kerroksen päällyslakkaa ja annoin kuivahtaa. Viimeisenä leimasin vielä joka kynteen eri eläimen kerran, keskisormiin kahdesti.


Valitettavasti ehdin ottamaan kuvan lakkauksista vasta sen jälkeen, kun olin niiden kanssa käynyt seinäkiipeilemässä :/ Siitä johtuu nuo muutamat tummemmat ja kärsineet kohdat. Akryylimaalilla liukuvärjäyksen tekeminen oli ihanan helppoa ja hauskaa, mutta ylimenneiden maalien siivoaminen ei niinkään :D


Maalien alla Misan Suited perfectly ja leimauksessa Kissin White. Akryylimaali 104 titanium whiteen sekoitin vähän 324 vermilionia, 215 lemon yellowia ja 560 viridiania. Konadin laatta on s10.

Oletko sinä kokeillut liukuvärjäystä akryylimaaleilla? Onko akryylimaalit ylipäänsä olleet käytössä? :)

5.2.2011

Väripläjäys versio 2.


Tein siis Sonnen teemalakkauskilpailua varten yhteensä kolmet lakkaukset. Ensimmäiset Väripläjäykseni unohdin kuvata sääntöjen mukaisen käsinkirjoitetun lapun kera, joten jouduin tekemään uudet. Nämä toiset versiot syntyivät deadline illan viimeisinä tunteina ilman kunnollista ideaa :D Tässä kilpailuun lähettämäni perustelu:

"Kävin tänään shoppailemassa äidin ja siskoni kanssa ja mukaan lähti (tietenkin taas) pari alelakkaa. Idea näihin kynsiin lähti niistä kahdesta. Etsin joukkoon vielä kahta muuta lakkaa, joista toisen (pohjalakan) päädyin sekoittelemaan parista eri lakasta. Sävelsin mieleni mukaan sitä mukaa kun tein lakkausta ja tälläinen tuli lopputuloksesta :)"


Aloitin siis lakkaamalla kynnet itse sekoittamallani lakalla. Seuraavaksi tein toiseen kynnen sivuun osion vihreällä kimallelakalla.


Jatkoin tekemällä pienemmän osion violetilla lakalla kynnen toiseen sivuun. Tummalla pinkillä vielä kolmas pienempi osio vihreän päälle.


Kerros glitterlakkaa koko kynnelle ja sitten yksityiskohtia. Rajasin vihreän ja pinkin alueen violetilla lakalla käyttäen dotting toolia. Violetin alueen rajasin kukkatarroilla. Sopivan mallisia tarroja ei valitettavasti ollut arkissa kuin seitsemän, joten kolmea kynttä varten piti vähän leikellä tarroja ja koostaa niistä rajaus :D


Ihan kivat näistä tuli, ottaen huomioon ettei minulla ollut kunnon suunnitelmaa näitä tehdessä. Värivalinnat olisivat voineet olla ehkä vähän raikkaampia, jotta lopputulos olisi ollut parempi.


Tämän kuvan isomman version lähetin kilpailuun, klikkaa tästä nähdäksesi sen :)


Lakkoina oma sekoitus, Goshin Green Hawaii ja Gasoline, Beautyuk:n Metallic red sekä Evelinen nro. 181. Tarrat Dazzling nailsilta.

Kumpi oli mieleisempi, ensimmäinen vai toinen versioni Väripläjäyksestä? :)

3.2.2011

Mustaa valkoisella


Tässä nyt esittelyssä Mustaa valkoisella -teemaan tekemäni lakkaukset Sonnen kilpailuun. Perusteluni lakkaukseen kuuluivat näin:

"Lähdin etsimään inspiraatiota Mustaa valkoisella -lakkauksiin googlaamalla sanat "black white". Kuvien joukosta nousi suosikiksi nopeasti tämä, joten otin tuon kuvan esikuvaksi näille lakkauksille. Sallin itselleni harmaan käytön mustan ja valkoisen lisäksi, sillä mustaa ja valkoista sekoittamallahan saa harmaata :) Toteutin lakkauksen sienen, koristelulakan ja Konadien avulla."


Pohjalle laitoin tummanharmaata lakkaa. Töpsäisin päälle satunnaisiin kohtiin valkoista lakkaa.


Valkoisen jälkeen samalla tekniikalla ensin vaaleampaa harmaata ja sitten vielä mustaa.


Sitten vielä satunnaisia viivoja mustalla koristelulakalla. Viimeisenä leimasin vielä perhosen jokaiseen kynteen.


Itse tykkäsin kovasti näistä kynsistä ja tosiaan vähän harmitti, etten näillä jatkoon päässyt. Ei näillä kuitenkaan olisi voitettu, niin upeita luomuksia kisassa on mukana! Tästä näet kilpailuun lähettämäni kuvan, joka on vähän näitä blogissa olevia isompi.


Eniten ehkä harmittaa se, ettei näitä tullut pidettyä kuin reilu vuorokausi, sillä halusin vielä väkertää Väripläjäyksetkin kilpailun viimeisenä iltana. Niistä ei tullut yhtään niin kivat, olisi kannattanut vaan pitää nämä ja ihastella näitä kauemmin!


Lakkoina Dependin nro. 194 ja 39, Kissin White ja Black sekä H&M:n Happy grey. Konadin laatta on m36.

Oletko sinä kokeillut töpöttelyä muissa tyyleissä kuin liukuvärjäyksessä?