28.1.2011

Väripläjäys


Tarkoituksenani oli osallistua näillä lakkauksilla Sonnen Teemalakkauskilpailuun, mutta enpä tietenkään näitä kuvatessa muistanut lisätä sitä tekstilappusta mukaan kuviin..:/ Ja kun tein nämä jo viikko sitten ja tänään olin vasta lähettämässä näitä toisen teeman lakkausten valmistuttua, huomasin virheeni ja oli tietenkin mahdotonta enää kuvata näitä uusiksi :D Noh, katsotaan jos huomenna illalla jaksaa ja ehtii vielä uudet Väripläjäykset askarrella.


Väripläjäyksestä ensin mieleeni tuli kirkkaiden värien yhdistelmä; keltaista, pinkkiä, limenvihreää ja oranssia. Ensimmäinen yritelmäni näillä väreillä oli niin kauhea, että ne menivät heti poistoon :D Päätin sitten lähestyä teemaa minulle tyypillisimmillä väreillä ja heti jälkikin oli itseä miellyttävämpää. Tavoitteenani oli tehdä kaunis lakkaus useammalla eri värillä ilman mustaa, valkoista, tummansinistä, ruskeaa, hopeaa tai kultaista, joita tulee yleensä laitettua lakkaukseen sen yhden tai kahden värikkäämmän lakan lisäksi.


Aloitin lakkauksen purkkapinkillä pohjalla. Sen jälkeen töpöttelin yläkulmiin tummanlilan ja hopeahologrammilakan sekoitusta. Sen jälkeen tummanlilaa siveltimellä kolme pitkää vetoa töpöttelyn päälle. Sekoittelin vielä mintusta ja minttushimmerisestä läpikuultavasta lakasta värin, jota vedin siveltimellä lilojen viivojen päälle. Lopuksi vielä pistelin dotting toolilla jälkimmäistä sekoitusta ja tummanlilaa sinnetänne. Viimeisenä silauksena vielä vaaleanlilat timantit joka kynteen ja valmista tuli!


Lakkoina Rimmelin Portobello pink, Dependin nro. 163, Evelinen tuntematon lakka, China glazen Re-fresh mint ja Aden cosmeticsin nro. 51.


Tässä vielä bonuskuvana salamalla otettu kuva, jossa pääsee tuo holotöpötys enemmän oikeuksiinsa :) Myöhemmin sitten vielä se Mustaa valkoisella -teeman lakkaus, sitten kun kilpailun voittaja on julkistettu, tai aiemmin jos en esikarsintaakaan läpäise!

Oletko sinä osallistunut Sonnen tai muiden blogien lakkauskilpailuihin? :)

22.1.2011

Viidakkokynnet


Idea näihin kynsiin syntyi jo yli kuukausi sitten, mutta nyt vasta sain aikaiseksi toteuttaa ne :D Alunperin mielessä oli vähän tummempi lopputulos, mutta viihdyin näissä vaaleammissa versioissa luultavasti paremmin. Olivathan nämä jopa huimat viisi päivää kynsillä!


Tummanvihreän shimmerpohjan päälle tein siveltimen avulla erilaisia lehti- ja liaanikuvioita kolmella eri vihreällä lakalla. Käytössäni oli vihreä-hopeaglitterlakka, metallinen oliivinvihertävälakka sekä sinivihreä shimmerlakka. Joihinkin lehtikuvioihin lisäsin päälle elävyyttä lisäämään siniseen ja vihreää menevää flakieslakkaa.


Seuraavassa vaiheessa lisäsin kynsitatuointeja kolmelta eri arkilta, kukkia ja perhosia. Oma ohjeeni tatuointien käyttöön löytyy täältä :)


Tykkäsin itse näistä kovasti, vaikka vihreää yleensä vähän vierastan sekä kynsillä että vaatteissa. Silti vain näistä jostain syystä tykkäsin :) Näissä kuvissa poikkeuksellisesti on vuorotellen sekä oikea että vasen käsi, sillä jokaisen kynnen lakkaus on uniikki. Leotaustalla vasen käsi ja ruskealla taustalla oikea.


Lakkoina Dependin nro. 191, Models ownin Green flash, China glazen Mistletoe kisses, Rimmelin Green with envy ja Nfu.Oh'n nro. 40. Kynsitatuoinnit Dazzling nailsilta ja Viva la nailsilta.

Tykästyitkö sinä viidakkolakkauksiin? :)

18.1.2011

Kateellinen keskisormi


Aluksi tarkoituksenani oli tehdä vain yksinkertaiset minttuiset liukuvärjäykset ja nimettömään sitten lisätä joku tarra tms. simppeliä. Keskisormeni kuitenkin ilmoitti olevansa kateellinen nimettömälle, niin pitihän sitä sitten keksiä jotain erottuvampaa sille keskisormelle ;D


Muissa kynsissä liukuvärjättynä kahta eri minttulakkaa ja päällä kerros läpikuultavaa minttushimmerlakkaa. Keskisormeen sitten minttulakan päälle lisätty pari kerrosta sinistä vihreää shimmeriä sisältävää lakkaa, kaksi kukkatarraa ja niiden väliin tehty koristeviiva vaaleammalla minttulakalla ja sillä läpikuultavalla minttushimmerillä.


Tykkäsin näistä kovasti muuten, mutta vähän harmitti tuo keskisormen viivan epäsiisteys :/ Noh, onpahan keskisormi taas hetken aikaa tyytyväinen ;)


Lakkoina China glazen Re-fresh mint, Goshin Silky mint, Aden cosmeticsin nro. 51 ja Yes loven nro. 404. Tarrat Viva la nailsilta.


Loppuun vielä pitkäkyntisen pikapelastaja! Itse tykkään vähän pidemmistä kynsistä (tuon mittaisista kuin tämän postauksen kynnet ovat tai pari milliä pidemmistä), mutta ne ovat vakavassa vaarassa töissäni päiväkodissa. Niinpä sitten onnistuin katkaisemaan peukaloni kynnen kun ahneuksissani en ollut viitsinyt pitää kynsiäni turvallisen mittaisina. Noh, onneksi olen jotain oppinut ja pidän nykyään aina laukussa mukana ikivanhaa kirurgiteippirullaa! Sitä voin hädän tullen kiepauttaa pari kierrosta sormen pään ympäri niin, että kynsi ei pääse repeämään enempää ennen kuin pääsee kotiin välineiden äärelle korjaamaan vaurioita :) Tällä kertaa kynsi kuitenkin repesi niin pitkän matkaa, että leikkasin sen pois ja lyhensin samalla muutkin kynnet.

Vastaavaa teippiä (joka on siis normaalia teippiä parempi vaihtoehto, koska se antaa sormen ihon hengittää) löytyy varmaan apteekeista parilla eurolla. Tuo omani on joku ikivanha. Pakkauksen takapuolella on vielä hintalappu markka-ajalta, on ollut aikoinaan 7,70 markkaa :D

Saako sinunkin keskisormesi joskus kateellisuus kohtauksia, vai etkö harrasta nimettömän suosimista? :D

16.1.2011

Prinsessasatuja?


Näitä lakkauksia aloittaessani ainoa ajatus oli, että haluan yhdistää keltaista ja lilaa. Suunnitelma muuttui jokaisessa vaiheessa, lopputuloksesta ei ollut siis tietoakaan ennen kuin lakkaus oli valmis :D


Aloitin tekemällä liukuvärjäyksen kahdella keltaisella lakalla, johon päädyin lisäämään vielä lilaa glitterlakkaakin kärkeen. Sen jälkeen lisäilinkin dotting toolilla sinisiä ja liloja pisteitä ja lopuksi jokaiseen kynteen päätyi vielä pisaranmalliset timantit.


Enpä oikein tiedä, mitä mieltä olen näistä lakkauksista.. Onko ne nyt kivat vai kamalat :D Eräs työkaveri (jonka nimi omituisesti vilahtelee lähes joka postauksessa nykyään...) kuvaili näitä otsikon mukaisesti, eli otsikosta kiitokset tänne!


Lakkoina Models ownin Lemon meringue, Beautyukn:n Yellow, Yes loven nro. 6, Orlyn Lunar eclipse ja Dependin nro. 163. Timantit Viva la nailsilta.

Ovatko nämä nyt ihanat vai kamalat? :D

14.1.2011

Suklaamuffinssi


Jatketaanpa taas herkkulinjalla :) Joulun jälkeen on tullut herkuteltua suunnilleen joka päivä jollain herkulla, joten tietenkin oli odotettavissa teeman näkyvän myös kynsissä :D Sain Crayonilta joululahjaksi muffinssipurkin, joka sisältää kosteuttavaa käsivoidetta. Syötävän herkullinen purnukka toimi näiden kynsien inspiraationa.


Valitsin lakkaukseen viisi ihanaa pastellisävyä: vaaleanpunaisen, vaaleansinisen, lilan, mintun ja keltaisen. Tein jokaisella värillä ranskalaisen tipin läpikuultavan shimmernuden lakan päälle. Sitten tein suklaanruskealla lakalla siveltimen avulla "suklaarajauksen" tippeihin. Lopuksi vielä pistelin dotting toolilla jokaiseen kynteen "strösseleitä" ruskealla ja kahdella eri pastellivärillä.


Erittäin helppo lakkaus aloittelevalle nail art -harrastajalle! Tätä tehdessä tulee hyvin harjoiteltua ranskalaisen manikyyrin tekoa. Ruskean rajan voi harjoituksen vuoksi tehdä ensin mahdollisimman oikean tippirajauksen malliseksi ja sitten myöhemmin lisätä "suklaavalumia". Mokat tipin maalauksessa ja rajauksessa eivät haittaa, kun ne menevät kivasti piiloon lopulta!


Näistä lakkauksista tykkäsin itse tosi paljon, värit ovat ihan ehdottomia ikisuosikkejani :) Jos kynsien pituus ei riitä ihan näihin, tipin voikin kääntää vinolakkaukseksi ja näyttää varmasti sekin kivalta!


Lakkoina Wet'n'wildin Light apricot, Snowcrystalin nro. 436, Models ownin Baby blues, Lilac dream, Lemon meringue ja Becca's brown sekä China glazen Re-fresh mint.

Oletko sinäkin rakastunut pastelliväreihin kynsillä?

11.1.2011

Aprikoosiaurinko


Aleshoppaillessani löysin pari uutta ihanaa lakkaa, joista tosin ei yksikään ollut siis alennuksessa :D Kahden läpinäkyvän lakan lisäksi lähti mukaan Vierailevissa tähdissä ollut pinkki lakka ja nyt näissä oleva oranssi lakka. Täytyi näitä ensin kokeilla, vaikkei kaikkia joululahjalakkojakaan ole vielä korkattu :D


Pohjalla siis kultashimmerinen oranssi lakka. Sen päälle tein vinolakkauksen oranssipohjaisella glitterlakalla ja sen päälle vielä toisen vinolakkauksen pinkkipohjaisella flakieslakalla. Flakiet eivät kyllä näkyneet kovin hyvin ja näissä kuvissa vielä vähemmän kuin todellisuudessa..


Rajaukset tein ensin valkoisella koristelulakalla. Valkoinen tuntui kuitenkin liian kovalta, joten vedin siveltimellä kärjissä oleviin rajauksiin päälle ohuesti harmaalla hololakalla ja toisiin hopeisella shimmerlakalla. Hyvin simppeli lakkaus taas :)


Lakkoina Ccuk:n Apricot sun, Sinful colorsin Ufo, Aden cosmeticsin nro. 72, Kissin White, H&M:n Silver kitty ja Evelinen tuntematon lakka.

Oletko tehnyt hyviä alelakkalöytöjä vai vaan alettomia lakkalöytöjä? :D

9.1.2011

Uuden Vuoden Arvonnan voittaja!


Pidin pienen Uuden Vuoden Arvonnan, joka oli piilotettu uudenvuodenaaton postaukseen, jotta siihen huomaisi osallistua vain blogini todellisia lukijoita :) Arvontaan osallistuakseen piti nimetä 1-3 suosikkia viime vuonna tekemistäni lakkauksista, jotka löytyvät helposti Lakkausarkistosta. 73:stä lakkauksesta 29 sai ääniä, joista kaksi sai viisi ääntä, viisi sai kolme ääntä, viisi sai 2 ääntä ja loput 17 sai 1 äänen.


Tässä kaksi eniten ääniä saanutta lakkausta:


Vaaleanpunainen viikko: Tapettia?
"Aivan ihanat pastellityyppiset värit! Mullakin hieman tulee mieleen noista tapetit mut sen takia noi onkin niin upeat! Toi fimokin tossa on tosi kivan näkönen :) Tuo vihreä tuo tohon lakkaukseen vähän ''räikkyyttä" joka on tosi kiva." Aino.
"Ihanan tyttömäiset! Tulee jokin tikkari mieleen ;D ihailin näitä "tapettikynsiä" jo silloin kun julkaisit ne täällä." Hanne.


Erilainen ranskis
"Se on niin söpö ja yksinkertainen ! Voisin itsekin kuvitella käyttäväni tollasta lakkausta :)" cottoncandy.
"Ihanan tyttömäiset, muttei kuitenkaan liian. Tykkään hirveästi näistäkin. Tosi söpöt kynnet, harmi vain että sopii vain pitkiin kynsiin :/" Tiikeriankka.
"Oi, tämä lakkaus on yksi upeimmista muunnellusta ranskalaisesta mitä olen koskaan nähnyt. Nämä ovat todella tyttömäiset ja iskevät minuun." jansku.


Toiseksi eniten eli kolme ääntä sai:


Vaaleanpunainen viikko: Palloja
"Pallomanikyyrissä minua miellytti ne värit ja jotenkin olit osannut asettaa pallot nätisti." Hantta.
"Ihana, koska se oli niin tyttömäinen! muutenkin tosi kaunis lakkaus ja voin kuvitella, että teen itselleni hyvinkin pian samanlaisen. :)" Ida.
"Itselleni ei varmasti tulisi mieleenkään lähteä yhdistämään vihreää ja vaaleanpunaista, mutta tässä kyllä olet onnistunut saamaan tuon yhdistelmän hyvännäköiseksi! Jokin tämän lakkauksen yksinkertaisuudessa vaan kolahti." Lumi.


Syyslakkaus
"Yksinkertaisesti tosi kaunis, kylmä lakkaus." Vee.
"Valitsin tämän siksi että lakkaus on tehty mun yhdellä suosikki kynsilakalla! Ja manikyyrin lopputulos on todellakin syksyinen, koristeviivat sopii tosi hyvin." H.


Meritähdet
"Meritähtimanikyyri nyt on ihanan merihenkinen, ja minä rakastankin vettä ja rantaa ja kaikkea niihin liittyvää, joten miksikäs sitä enempää perustelemaan. :)" Hantta.
"Näistä tulee mieleen Pieni merenneito. Yleensä ei tykkää sinisestä, mutta nää on niiiiin ihanat! Nuo meritähdet on niin herkulliset samoinkun tuo glitterlakka, nam :) Ja sopii myös lyhyisiin kynsiin ;)" Tiikeriankka.


Mandariinihimotus
"Myös parissa on ihanaa glitteriä! Ja muutenkin kaikki ovat niin söpöjä, varsinkin mandariinihimotus!! :) Kaikkia voisin kuvitella itse käyttäväni!!" Pinja.
"Tykkään tyylistäsi yhdistellä värejä ja kuvioita. Mandariinihimotus oli kivasti toteutettu." elisa.


Väriopista värihullutteluun
"Väriopista värihullutteluun on suosikkini. Leikkisä ja aina on ihanaa kun on väriä! Ja eriväriä! ja Paljon :) Suloisen tyttömäiset, piristävät päivää." RvaM.
"Oon ihastunut erilaisiin ranskalaisiin manikyyreihin ja nämä kynnet olivat todella ihanat ja pidin tosi paljon kimalteesta niissä." jansku.


Omat suosikkini ovat taas:


Vino ranskalainen
Näiden ja Syyslakkauksen myötä ihastuin myös tummempiin lakkoihin :) Lisäksi viihdyin näissä erityisen hyvin ja sain töissäkin paljon kehuja.


Tähtiä ja kiekuroita
Tykkään näiden lakkausten värimaailmasta ja olin nuo tehtyäni tosi ylpeä noista kiekuroista :D


Jotain monimutkaisempaa
Harvemmin jaksan miettiä mitään kovinkaan erikoisia lakkauksia, vain pieniä muunnelmia perustyyleihin. Näissä oli vähän enemmän miettimistä, jotta niistä ei tullut liian sekavat, ja tykkäsin lopputuloksesta tosi paljon!


Arvoin kaikista osallistujista voittajan random.orgin generaattorin avulla.

Onneksi olkoon elisa!

Lähetän sinulle pian sähköpostia :)

Kiitokset kaikille osallistujille! Viime vuoden suosikkilakkauksiaan saa edelleen kertoa, vaikka arvonta jo päättyi :)

8.1.2011

Minttusuklaata


Vielä on monta joulupukin tuomista lakoista korkkaamatta, ja uusia lakkoja tulee aina vaan lisää jostain hankittua :D Tässä nyt sitten kaksi lahjapaketeista löytynyttä lakkaa. Minttulakan, josta olen haaveillut viime kesästä lähtien, sain Crayonilta (samoin kuin kuvausrekvisiittana toimivan purkin, joka sisältää minttusuklaakonvehteja <3). Ruskean lakan ostin itselleni lahjaksi :)

En omistanut ennestään kuin yhden ruskean lakan, joten tuo oli oikein tervetullut lisä kokoelmaani! Ruskea on väri, jota en yleensä kaipaa kynsilleni, mutta oikeansävyinen ruskea yhdistettynä siihen sopiviin väreihin on mielestäni tosi kiva!


Laitoin alle kaksi kerrosta mintun väristä cremelakkaa. Olen näköjään erityisen taitava saamaan cremelakoilla aikaan ilmakuplia. Vaikka laitoin kaksi ohutta kerrosta lakkaa ja odotin välissä useita minuutteja, silti vain kuplia nousee.. Ruskeisiin kohtiin kuplia ei sitten noussutkaan jostain syystä :S


Koristeluksi tein vinolakkaukset tummanruskealla lakalla ja rajauksen valkoisella koristelulakalla. Tykkäsin tästä väriyhdistelmästä niin paljon, ettei ollenkaan haittaa vaikka olivat muuten hyvin yksinkertaiset. Yleensä viihdyn pisimpään lakkauksissa, joissa on monimutkaisempi koristelu eli enemmän katsottavaa :)


Lakkoina siis ihanat China glazen Re-fresh mint ja Models ownin Becca's brown. Koristelulakkana Kissin White.

Mitä mieltä sinä olet ruskeasta kynsillä?

4.1.2011

Vierailevat tähdet


Nämä olivat ensimmäiset lakkaukset, joita olen tehnyt jopa kolmena eri päivänä, sekä ensimmäiset, joiden tekemisessä ja suunnittelussa oli mukana joku toinenkin. Vuodenvaihde tuli vietettyä yhdessä Crayonin kanssa ja yksi illan ohjelmanumero oli vesimarmorointi. Olen nimittäin kokeillut kyseistä tekniikkaa yksin muutaman kerran erittäin epäonnistunein tuloksin, joten täytyi saada ihan henkilökohtaista ohjausta onnistuneen lopputuloksen aikaansaaneelta henkilöltä :D

Edellisenä päivänä lakkasin etukäteen kynnet mustalla kulta/hopeaglitteriä sisältävällä lakalla sekä pinkillä kultashimmerisellä lakalla. Vasemman käden kynnet saivat pinkkiä ja oikean käden kynnet mustaa, nimettömissä päinvastoin.


Uudenvuodenaattona sitten oli vesimarmoroinnin vuoro. Hyvät ohjeet marmorointiin löytyy esim. The Beautiful World of Beauty Babesta ja Charming nailsista. Pinkit kynnet marmoroitiin mustalla glitterlakalla sekä läpinäkyvällä kultaista glitteriä sisältävällä lakalla, mustat kynnet taas pinkillä ja kultaglitterillä. Ajatuksena oli saada osittain peittävät, osittain vain läpikuultavat, mutta kimaltavat marmoroinnit tähän tapaan.

Marmorointi onnistui paljon helpommin kun oli kaveri mukana auttamassa, lakat sai nopeammin tiputettua veteen. Suosittelen siis ehdottomasti kaverin ottamista hommaan mukaan, on helpompaa ja ainakin hauskempaa hommaa!


Edellisessä kuvassa vasemman käden kynnet lähikuvassa, tässä oikean käden. Vesimarmorointi on tosi sotkuista puuhaa. Vasemman alakulman kuvassa käteni marmoroinnin jälkeen. Suojasin sormeni teipillä, mutten ihan riittävästi.. Nimettömästä on poistettu jo teippi ja kynnen ympärys onkin mukavan siisti, mutta sormi ensimmäisen nivelen kohdalta on ihastuttavan pinkki :D Itse tykkäsin enemmän noista mustapohjaisista kynsistä.

Uudenvuodenpäivänä sitten vielä täytyi päästä hyödyntämään Crayonin leimaustaitoja. Itsehän omistan pari Konadin laattaa ja lakkaa, mutta niitä ei ole tullut käytettyä koko blogin olemassaolon aikana kuin kerran. Pääsin valikoimaan haluamani leimat Crayonin uusista Bundle Monsterin laatoista. Valitsimme leimauslakaksi kultaisen lakan ja laatoista kolme erilaista tähtikuviota. Itse olen niin hidas tuon leimaushomman kanssa, ettei siitä tule oikein mitään, joten suuri kiitos Crayonille näistä! Tulipahan toisen kerran blogin historiassa leimoja sisältävät lakkaukset tänne :D


Lakkoina käytimme Sinful colorsin Cream pinkiä (löytö viimeviikon aleshoppailureissulta, ilman sitä alea tosin...), Evelinen nro. 376 ja 183 (joululahjat avomieheltä <3) sekä Models ownin 25 carat gold. Laatat Bundle Monsterin BM20, BM21 ja BM05.

Tuleeko käytettyä kavereiden apua kynsien koristelussa? Vai oletko mustasukkainen omista kynsistäsi ja et anna muiden koskea niihin, kuten minä yleensä? :D