31.10.2010

Kuuraperhoset


Tarkoituksenani oli pitää edellisiä lakkauksia useampi päivä, mutta sattuipa pieni onnettomuus alle vuorokauden päästä lakkaamisesta. Oli hieman kiire bussiin, mutta töissä piti vielä äkkiä levittää lasten ruokalaput kuivumaan. Siinä sählätessä pesukoneen rummun luukku onnistui höyläämään avautuessaan palan oikean käden keskisormen lakasta ja sen viereisestä lakasta. Lähti siis noin neljäsosa lakasta ja ihon pinnasta joku 3x3mm palanen :S Hieman vuosi verta ja monta päivää oli tosi kipeä, nyt sentään rupi enää jäljellä ja turvotuskin kadonnut.


Tästä onnettomuudesta johtuen piti sitten tietenkin äkkiä vaihtaa lakkaukset, sillä enhän voinut olla rikkinäisillä lakkauksilla vaikka töissä pidinkin laastaria sormessa :D Päädyin sitten vetelemään viisi kerrosta erittäin läpikuultavaa vaaleanvihreää kimallelakkaa. Sitten vielä puolelle kynttä vaaleanharmaata hologrammilakkaa, glitterviiva rajalle ja peukaloihin ja nimettömiin perhostarrat. Kaiken päälle vetäisin sitten vielä kerroksen mattapäällyslakkaa, sillä Models ownin päällyslakkani oli jo sellaista liisteriä että se jouti jo roskiin.


Näihin nousi kiireen ja useiden kerrosten huonon yhdistelmän ansiosta taas kauheasti ilmakuplia. Tein vielä näiden kaksi päivää jälkeen toiset pikalakkaukset, mutta ne jätän nyt esittelemättä. Niihin en laittanut nimittäin lainkaan päällyslakkaa ja työpäivän jälkeen ottamissani kuvissa ne olivat jo niin törkeän näköiset kärjistä, etten niitä viitsi täällä esitellä :D


Lakkoina Aden cosmeticsin nro. 51, Evelinen Party colours (numero tuntematon) ja Kissin Silver glitter. Tarrat Wild and mildilta.

Sivupalkista löytyy nyt linkit sivuille, joilta löytyy kuvat kaikista kynsilakoistani ja muista kynsiin liittyvistä jutuista, jotka omistan :) Sivuilta heti otsikon alta löytyy kaikki lakkamerkit ja tarviketyypit. Niitä klikkaamalla pääsee nopeasti katsomaan haluamaansa. Esim. jos haluat nähdä kaikki Models ownin lakkani tai omistamani kynsitarrat, se onnistuu helpommin!

Palautetta blogin uudesta sisällöstä? :)

29.10.2010

Halloween -teemaa


Tässä nyt vielä viimeiset viime viikonloppuna tekemäni kynnet. Eihän niitä tullut tehtyä kuin neljät kahdessa päivässä :D Nämä tosiaan ainoat, jotka jäivät kynsille pidemmäksi aikaa kuin muutamaksi tunniksi. Yksinkertaiset Halloweenkynnet oli näissä siis ajatuksena. Itsehän en juhlista Halloweenia päiväkodin naamiaisia enempää (ja sinnekään ei voi mitenkään pelottavasti pukeutua, kun ryhmässä tosiaan alle 3-vuotiaita), joten tein nämä teemakynnet hieman etukäteen ennen juhlia kun sinne laitoin sitten pinkkiä naamiasasuani ajatellen :)


Teinpä samalla ohjeet näiden kynsien tekoon, jos joku sattuu innostumaan laittamaan samantyyliset omiin juhliinsa. Pohjalla siis töpötellen oranssia ja sen päällä töpöteltynä mustaa. Oranssia laitoin kaksi kerrosta koko kynnelle, kiinnittäen huomiota siihen, että väriä löytyy varmasti kynnen reunaan asti. Mustaa sitten ensin kevyesti päälle noin puolelle kynttä ja toinen kerros tummentamaan ihan kärkeen.


Seuraavaksi päälle vedin kerroksen oranssia glitterlakkaa, jossa on kolmea eri kokoista glitteriä. Glitterit kimaltavat oranssina, vihreänä ja sinisenä.


Edellisen kerroksen kuivuttua levitin päälle vielä toisen kerroksen samaa glitteriä ja heti perään dippasin viuhkasiveltimen kärjen irtoglitteriin ja kevyesti siveltimen kärjellä painelin glitteriä märän lakan päälle aivan kynnen kärkeen. Tässä alla on hyvä olla joku paperi, lehti tms., jolle ylitipahtelevat glitterit tippuvat. Näin saat operaation lopuksi siivottua glitterit helpommin eikä niitä ole ihan joka paikassa!


Lakan kuivuttua harjasin kevyesti viuhkasiveltimellä irtoglitterin päältä, jotta ylimääräiset, lakkaan kiinni jäämättömät glitterit tippuisivat pois eikä kärjestä tulisi muuta kynttä selkeästi paksumpaa. Tämän tehtyäni laitoin vielä kaksi kerrosta päällyslakkaa päälle, jotta kynnen pinnasta tulisi tasainen ja glitterit pysyisivät paikoillaan pidempään.


Tässä siis lopputulos! Halutessa tuohon päälle voisi vielä joko käsin maalata tai laittaa tarroja Halloween -teemaan liittyen, mutta taitojen ja tarrojen puutteessa jätin itse ne tuollaisiksi :)


Lakkoina Dependin nro. 124 ja 39 sekä Singul colorsin Ufo. Purkissa irtoglitter, jonka ostin Kauneusmessuilta ja etualalla käyttämäni viuhkasivellin. Todellisuudessa tuo oranssi lakka on sekä pullossa että kynsillä paljon tummempi oranssi, näissä kuvissa näyttää jostain syystä tosi vaalealta ja jopa vähän pinkiltä.

Aiotko sinä lakata kyntesi Halloweenia varten teeman mukaisesti?

26.10.2010

Tuliko jo pääsiäinen?


Sunnuntaina siis testailin kolmatta kertaa akryylimaaleilla kynsien koristelua. Edellisen päivän ensimmäinen testaus oli jotain aivan kamalaa ja toisen suhrin irtoglitterillä, joten molemmat päätyivät kuvaamatta poistoon. Nämä sentään kuvasin ennen poistamista :D Näitä olisin jopa päivän tai pari pitänytkin, mutta varsinkin oikeaan käteen nousi järkyttävä määrä ilmakuplia ja päädyin sitten nämäkin poistamaan parin tunnin päästä.


Vihreän kynsilakan päälle lähdin tekemään keltaisella ja punaisella akryylimaalilla ja ohuella, pitkällä siveltimellä tuollaisia koukeroisia viivoja. Lopuksi vielä sekoitin noita kahta väriä ja tein oranssitkin koukerot tuonne. Vaihdoin työvälineen pienipäiseen dottingtooliin ja tein samoilla akryylimaaleilla muutamia pilkkuja.


Vähän lisää kimallusta piti vielä sitten lisätä kynsilakalla. Samalla siveltimellä vedin joidenkin keltaisten viivojen päälle vaalean vihreeä kynsilakkaa ja oranssien päälle kultaista kynsilakkaa, samoin dotting toolilla pilkkujen päälle. Lopputulos olikin sitten tosi värikäs :D


Lakkoina Dependin nro. 191, Models ownin Green flash ja 25 carat gold. Akryylimaalit ovat Suomalaisesta kirjakaupasta alen alesta ostettuja (1,80 euroa 12kpl 12ml). Mitään merkkiä tai valmistajaa tuossa paketissa ei lue, mutta käyttämäni värien nimet ovat Lemon yellow ja Vermilion. Kuvassa myös käyttämäni sivellin ja gotting tool.

Tuleeko jollekulle muullekin mieleen näistä pääsiäinen, kuten avomiehelleni? :D

24.10.2010

Lilaa, pitkästä aikaa


Eilen ja tänään olen viettänyt ihania löhöpäiviä eikä ole tarvinnut lähteä minnekään kotoa eikä kotonakaan täytynyt tehdä mitään kummempaa. Niinpä päätin käyttää tämän viikonlopun kynsien parissa! Lakkailun ja testailun lisäksi olen ahkerasti rasvannut kynsiä ja käsiä, jotta nyt nämä kynnet taas pian kasvaisivat ja pysyisivätkin sitten repeilemättä!


Piti laittaa pitkästä aikaa lilaa lakkaa. Alla on siis perus liukuvärjäys ja sen päällä sitten koko kynnellä yksiväristä glitteriä ja kärjessä moniväristä glitteriä.


Näiden lakkausten päälle oli tarkoituksena tehdä jonkinlaista kuvaa vielä akryylimaaleilla, mutta yritykseni epäonnistuivat niin pahasti etten edes ottanut niistä mitään kuvia :D Lopulta vaan huvin vuoksi testailin eri siveltimiä ja joka kynsi oli erilaisen suhrun peitossa. Testailun päätteeksi poistin heti lakkaukset, töräytin joka kynnelle kunnon kasan rasvaa ja katselin kaikessa rauhassa tv-sarjoja rasvan imeytyessä rauhassa kynsiin ja kynsinauhoihin :)

Lauantaina tein vielä toiset akryylimaalikokeilut, joista tulikin jo vähän siedettävämmät. Onnistuin kuitenkin suhraamaan ne täyteen irtoglitteriä (jota oli siis tarkoitus mennä vain vähän kärkiin), joten poistin ja jätin kuvaamatta nekin. Tänään teinkin sitten taas kaksi lakkausta :D Postaukset näistä kuitenkin vasta ensi viikolla, ei makeaa mahan täydeltä! Seuraavana luvassa kuvat uudesta akryylimaalikokeilusta ja sen jälkeen vähän Halloween -teemaa :)


Lakkoina Models ownin Utopia, Lilac dream ja Pink fizz, Dependin nro. 163 ja Sinful colorsin Frenzy.

Onko jollain muulla sama ongelma: tykkään kovasti lilasta kynsillä, mutta sitä tulee silti tosi harvoin käytettyä?

23.10.2010

Kiirekoristelut


Viime keskiviikkona piti saada uuteen mekkoon mätsäävät lakkaukset, joten väriksi valikoitui ihana neonpinkki.


Kiireestä johtuen (kiitos edellisten lakkausten niiiiin helpon poistamisen) päädyin yksinkertaisesti vetäisemään joka kynteen eri suuntaan kaksi kerrosta pinkkiä flakies -lakkaa, jossa on oranssina ja vähän vihreinä kimaltelevia paloja. Näissä kuvissa nuo palaset eivät valitettavasti kovin hyvin näy :/ Rajalle vielä valkoiset viivat koristelulakalla ja valmista tuli.


Poikkeuksellisesti jätin päällyslakan tällä kertaa pois, jotta kynsissä korostuisi ero vähemmän kiiltävän neonlakan ja kiiltävän flakies -lakan välillä. Sekään ei siis näissä kuvissa nyt ihan käy selväksi :P Tykästyin tuohon uuteen lakkaani, se onkin ensimmäinen flakies -lakkani!


Simppelissä lakkauksessa käytin siis Beautyuk:n Neon pinkiä, Aden cosmeticsin nro. 72 ja Kissin White.

Omistatko sinä flakies -lakkoja?

21.10.2010

Pikkuiset kiekkokalat kynsissä ui...


Kaikista Kauneusmessuilta ostamistani lakoista eniten minua houkutteli sinivihreä glitterlakka, joten se päätyi ensimmäisenä kokeiluun. Useimpien glitterlakkojen tapaan tämäkin tapaus on todella läpikuultavaa ja peittääkseen tarvitsee useita kerroksia. Laitoin siis alle kaksi kerrosta messuilta ostamaani valkoista lakkaa, joka tosin ei sekään ole mitään kovin peittävää tavaraa.. Sitten laitoin kaksi kerrosta glitterlakkaa koko kynnelle, yhden kerroksen noin kynnen puolesta välistä ja vielä viimeisen ihan kärkeen. Läpikuultavalla lakalla liukuvärjäys on ihanan helppo tehdä, kun siihen ei tarvitse edes sientä töpöttelyyn!


Etusormiin ja nimettömiin sitten vielä pienet fimokiekkokalat uiskentelemaan :) Ihanasti muuten näkyy tuossa keskisormen kärjessä kuluminen, kun ehdin ottaa nämä kuvat vasta näiden ollessa kolmatta päivää kynsillä..:/


Tunnen itseni ihan vajaaksi näissä lyhyissä kynsissä.. Vaikkei pituutta lähtenyt kuin kolme milliä, niin nämä tuntuvat ihan töppökynsiltä! Onneksi mielipahaa lieventää aivan ihana lakka, jossa on siis kolme erikokoista glitteriä, jotka kimaltelevat vihreinä, sinisinä ja oransseina. Tässä lakkauksessa tuo näyttää tosiaan enemmän siniseltä kuin vihreältä, vaikka lakkapullossa taas selkeästi enemmän vihreältä. Tällä saa varmasti aivan erilaista jälkeä aikaiseksi, kun alle laittaakin vaikka mustaa tai turkoosia lakkaa!


Lakkoina siis Misan Suited perfectly ja Sinful colorsin Blue ocean.

Onhan joku muukin joutunut kärsimään kynsiensä menetyksestä näin syksyn tullen?

18.10.2010

Kynnet Kauneusmessuille


Lauantaina kävimme siis Crayonin kanssa Kauneus- ja muotimessuilla Helsingissä ja pitihän niitä varten sitten tehdä lakkaukset. Lähtökohtana oli kuvissa taustalla näkyvä ympyrähuivi (jonka olin päättänyt pistää kaulaani messuille). Huivi on tuollaisen erikoisen värinen jotain pinkin ja oranssin väliltä, joten kynsiin laitoin neonpinkkiä ja -oranssia. Kaveriksi valikoitui noille väreille sitten tumman harmaa, joka ei kyllä ollut ehkä se parhain vaihtoehto...


Rajaukset kärjen vinolakkauksiin vielä tummansinisellä ja mustalla.


En itse oikeastaan pahemmin pitänyt näistä kynsistä, jotenkin ei tuo tummanharmaa tuossa yhtään toimi mielestäni. Mutta sopivatpa ainakin tuohon huiviin!


Lakkoina Golden rosen nro. 119, Dependin nro. 124, Beautyuk:n Neon pink sekä Kissin Pearl blue ja Black.


Messuilta kotiin palattuani huomasin, että oikean käden keskisormen kynsi oli lähes kokonaan katkennut. Se oli vain parin millin pätkällä enää kiinni, joten kylmästi repäisin sen kokonaan irti. Kynnestä irtosi siis ihan koko valkoinen kärkiosa ja lisäksi tuolta kuvasta näkyvältä lakattomalta alueelta lähti päällimmäiset kerrokset kynttä lakan mukana.

Koska aiemmin viime viikolla minulta repäsi myös saman käden pikkurillin kynsi, päätin leikata kaikki kynnet lyhyemmiksi. Kaikista lähti nyt noin kolme milliä pituutta, eli valkoista kärkiosaa jäi noin kaksi milliä. Revenneen keskisormen kynsi on nyt siis muita kynsiä vielä pari milliä lyhyempi ja pikkurillissä on edelleen repeämä, joka toivottavasti pärjää nyt lyhynnetyn kärjen kanssa siihen asti kunnes repeämäkohta kasvaa valkoiselle alueelle. Nyt aloitin taas Trindin Nail repairin käytön parin viikon ajaksi jokaisen lakkauksen alle sekä koetan muistaa rasvata käsiä ja kynsiä useammin, jotta ne selviäisivät enempiä repeilemättä syksyn ja talven.


Loppuun vielä messuilta kotiin kantamani kynsijutut: kuusi kynsilakkaa, kaksi glitteriä, kynsitarroja sekä kynsilakanpoistokynä. Näitä ihanuuksia luvassa siis tulevissa postauksissa :)

P.S. Upeita palkintoja tarjolla Passion for nailsin, The lacquer filesin ja Drop of polishin arvonnoissa! :)

Kävitkö sinäkin messuilla? Mitä löysit?

16.10.2010

Dotting toolit testauksessa


Hirvittävän kiireen vuoksi en ole ehtinyt postata tekemistäni lakkauksista reaaliaikaisesti, vaan yleensä postaan aina lakkauksista juuri kun olen ne poistanut/pian poistamassa ja olen tekemässä jo seuraavia. Nyt kuitenkin perjantaina sain postattua lakkauksista, kun olin tekemässä seuraavan seuraavia lakkauksia! Joten niitä tehdessä kirjoittelin myös tämän postauksen ja laitoin sen ajastukselle, sillä lauantaina en ehdi kuitenkaan mitään postaamaan. Sen takaa aikainen lähtö kohti Kauneusmessuja!


Sain tällä viikolla synttärilahjaksi minulle tilatut siveltimet ja dotting toolit. Nämä lakkaukset syntyivät tarpeesta päästä testaamaan jälkimmäisiä!


Alle tummanharmaa hologrammilakka ja sen päälle sitten palloja kolmella eri värillä kärkeä kohti pallojen kokoa suurentaen. Ei ihan kaikkein parasta jälkeä tullut hirveässä kiireessä ja ensimmäistä kertaa käden opetellessa uuden välineen käyttöä.


Lakkoina Golden rosen nro. 119, Goshin Silky mint, Dependin nro. 54 ja Models ownin Top turquoise. Kuvassa myös kolme kaksipäistä dotting toolia, joista käytin yhteensä neljää päätä tähän lakkaukseen.


Loppuun vielä surullinen uutinen oikean käden pikkurillini kohtalosta. Onnistuin työpäivän päätteeksi repäisemään sen kivasti tuosta vähän hankalasta paikasta :( Ensimmäisessä kuvassa siis kuva repeämästä. Toisessa kuvassa hätäavuksi kynnelle laittamani paikka: alle aluslakkaa, päälle palanen teepussista ja päälle pari kerrosta aluslakkaa lisää. Alkuperäinen ohje paikkaamiseen löytyy täältä, mutta itse käytin kynsiliiman sijaan aluslakkaa, sillä en sellaista omista.

Kolmannessa kuvassa vielä kynsi lakkauksen kanssa. Paikkaa ei kynnellä huomaa, ellei sitä osaa katsoa. Kuvassa paikka näkyy vähän selkeämmin kuin luonnossa. Tämä paikkaus kesti kynnelläni melkein kaksi vuorokautta, joten seuraavan lakkauksen yhteydessä sain tehdä homman uudestaan.

Kuinka sinun revenneelle kynnelle käy? Koetatko paikata, leikkaatko sen vain pois ja tasaat muut kynnet samaan mittaan vaiko mitä?

15.10.2010

Ensimmäinen punainen


En ole ikinä omistanut kunnon punaista lakkaa, sillä punaisesta tulee mieleeni aivan liian voimakkaasti aina joulu. Aluksi olinkin vähän huolissani saatuani tämän lakan Crayonilta, että mahtaako tälle tulla ollenkaan käyttöä...


Päätin aloittaa turvallisesti ja en lisännyt muuta väriä lakkaukseen kuin glitteriä. Onneksi lakka osoittautuikin enemmän vadelmanpunaiseksi kuin kirkkaanpunaiseksi ja vähän ehkä jopa tykästyin tähän!


Nämä lakkaukset syntyivät hyvin yksinkertaisesti: ensin koko kynnelle kimaltelevaa vadelmanpunaista lakkaa, mattapäällyslakalla vinolakkaus ja lopuksi rajalle glitterkoristelulakalla pari vetoa.

Ensimmäisen mattalakkauskokeiluni jälkeen sain muutamia kysymyksiä lakasta. Tässä nyt tähän astisista kokemuksistani koonti:
Rimmelin mattapäälyslakka maksoi 6,80 Sokoksella. Putelissa on ihanan leveä sivellin, jolla on helppo ja nopea peittää koko kynsi. Mattaefekti näkyy sitä paremmin mitä kimaltavampi alkuperäinen lakkaus on (hologrammin päällä muutos suurin, sitten shimmerin, pienin muutos cremen päällä). Näitä kynsiä pidin kaksi päivää ja sinä aikana mattaus pysyi hyvässä kunnossa. Tähänastisen kokemuksen perusteella suosittelen kyllä :)


Lakkoina Evelinen Party colours (pullossa ei nimeä tai numeroa), Rimmelin Matte finish ja Kissin Silver glitter.

P.S. Huomenna menemme Crayonin kanssa Kauneusmessuille Helsinkiin! Toivottavasti sieltä löytyy myös jotain kynsi-ihanuuksia :)

Viihdytkö sinä punaisissa lakkauksissa?

11.10.2010

Keltainen ja vihreä ne yhteen soppii...


Uusista lakoistani ei ole enää kovin montaa kokeilematta. Tällä kertaa otin käyttöön siskoltani saadut keltaisen ja tummanmintun lakan. Jotenkin päädyin taas tekemään kelta-vihreän liukuvärjäyksen, vaikka olen tehnyt tässä muutaman viikon sisään niitä jo kaksi!


Tällä kertaa tein vähän vaihtelua kuitenkin sillä, että lakkasin joka toiselle kynnelle alle keltaisen ja joka toiseen vihreän. Joka toiseen siis taas vastaavasti kärkeen vihreä ja keltainen :P Tällä kertaa käyttämäni keltainen peitti tasaisesti vain kolmella kerroksella! Vertailuksi tuo saman merkin vihreä sai saman tuloksen aikaiseksi kahdella kerroksella.


Koristeeksi kärkeen lisätyn töpöttelyn päälle vähän glitteriä ja glitterpilkkuja ison klemmarin päällä.


Tykkäsin myös tuosta alla vihreä-päällä keltainen -yhdistelmästä, vaikka aina ennen olen tehnyt niin, että liukuvärjäys tummenee kynnen kärkeä kohti. Välillä tekee ihan hyvää rikkoa omia "sääntöjään" :)


Pitkästä aikaa vietin kokonaisen päivän ilman mitään varsinaista tekemistä, joten päädyin kokeilemaan kynsien kuvaamista itselaukaisimella. Vaihtelun vuoksi tällä kertaa siis tarjolla pari kuvaa molemmista käsistä!


Lakkoina Goshin Silky mint ja Yellow doll, Kissin Silver glitter ja Wet'n'wildin Kaleidoscope.

Mitä mieltä olet molempien käsien lakkauksien kuvista? Turhia, sekavia, ihania, vaihtelua..?

10.10.2010

Pinkillä piristettyä mustaa


Taidan olla vähitellen tottumassa tummempiin lakkauksiin, sillä viihdyin näissä lakkauksissa neljä päivää. Olisin pitänyt näitä kauemminkin, elleivät olisi menneet niin kurjaan kuntoon!


Alle laitoin mustaa lakkaa, jossa on ainakin sinivihreää ja pinkkiä shimmeriä. Kynnen juureen tein mustalla koristelulakalla kaarevan alueen ja kärkeen kaarevan vinolakkauksen vaaleanpunaisella glitterlakalla. Sitten pinkillä koristelulakalla rajaukset ja koristetähdet vielä mustan lakan päälle. Muihin kynsiin yhdet, peukaloihin kolme!


Laitoin lakkauksen päälle kaksi kerrosta päällyslakkaa. Olin tehnyt edellisenä iltana nämä lakkaukset ja aamulla kävin suihkussa, jonka aikana kaksi tähdistä tipahti. Lisäsin ennen töihin lähtöä vielä kerroksen päällyslakkaa, jotta loput tähdet selviäisivät päivästä. Neljän päivän kuluttua tähtiä oli jäljellä enää puolet! Ensikerralla täytyy siis varata enemmän aikaa päällyslakan laitolle ja sen kuivumiselle, kun noita tähtiä käyttää. Kuvat näistä lakkauksista ehdin ottamaan vasta tuon kohtalokkaan suihkun jälkeen, joten siksi keskisormesta puuttuu tähti.


Lakkoina Dependin nro. 104, Kissin Black Nail art -lakka, Models ownin Pink fizz ja Kissin Bikini pink. Tähdet Viva la nailsilta.

Olen miettinyt, pitäisikö tehdä postaus kaikista omistamistani lakoista. Kiinnostaisiko sinua tällainen postaus?