31.8.2010

Jotain monimutkaisempaa


Viimeisen vapaapäivän kunniaksi tein hieman monimutkaisemmat lakkaukset. Tällaisten tekemiseen ei luultavasti olekaan aikaa ennen kuin vasta jouluna! Inspiraationa toimivat nämä lakkaukset.


Aloitin lakkaamalla vähän pyöristetyn vinolakkauksen sinisellä lakalla. Käytin kaikissa vaiheissa Kissin Nail art -lakasta lainattua sutia ja annoin joka vaiheen välissä lakan kuivua kunnolla.


Seuraavaksi tein violetilla lakalla tuollaisen kolmiomaisen muodon aloittaen keskeltä kynttä läheltä kynsinauhaa. Kolmion toinen kulma on melkein kynnen keskellä ja kolmas kulma kynnen reunalla.


Sitten tein tuollaisen kuvan mukaisen kuvion beigellä lakalla.


Seuraavaksi valkoisella ohut kaareva viiva, joka kulkee violetista kulmasta siniseen reunaan noin puoleen väliin kynttä.


Vielä musta viiva, joka lähtee tyhjältä alueelta violetin ja sinisen kolmion kärkien välistä ja päättyy beigen kuvion kärjen viereen.


Lisäsin vielä glitteriä mustan ja valkoisen viivan päälle.Huomaa kuinka leveämmässä peukalossa kuvio näyttää vähän erilaiselta!


Sitten ylimenneiden lakkojen siistimistä, päällyslakka ja valmista tuli!


Tässä vielä lähikuvaa lopputuloksesta eri kulmista.


Lakkoina Dependin nro. 195, 163 ja 42 sekä Kissin valkoinen, musta ja glitter Nail art -lakka.

Lisäsin erilaisia tunnisteita, onko parempi vaiko ei?

30.8.2010

Mandariinihimotus


Vaalealla lakkauksella jatketaan taistelua syksyä vastaan! :D Tänään iski himotus mandariineihin, mutta minä onneton olen niille allerginen. Voin muutaman palasen syödä ennen kuin alkaa kitalaki kutisemaan. Niinpä sitten tyydyin lakkaamaan kynnet mandariinisävyyn.


Liukuvärjäyksen tein lakoilla, joissa ei ole kimallusta ollenkaan, niin lisäsin päälle läpikuultavaa pientä shimmeriä sisältävää lakkaa. Ja koska kimallusta ei ole koskaan liikaa, niin lisäsin kärkiin vielä glitterlakkaa.


Noihin kun olisi vielä saanut jotkut sitrushedelmäfimot/tarrat niin olisin tyytyväinen. Eipä vaan sellaisia löydy tällä hetkellä :/


En saanut pikku kulhoani täyteen mandariinipaloja, niin tässä se sitten lakoilla täytettynä :D Liukuvärjäykseen käytin Models ownin Lemon meringueta ja Fuzzy peachia, päälle Wet'n'wildin Light apricotia ja kärkiin saman merkin Kaleidoscopea.

Edellisessä postauksessa pohdiskelin tarrojen ja kynsitatuointien poistamista. Sain Viva la nailsin tarrat lähtemään suunnilleen yhtä helposti kuin Seppälän tarrat. Eli kuvat eivät osoittaneet mitään poistumisen merkkejä siihen mennessä kun kaikki lakat olivat jo lähteneet ja niitä sitten piti erikseen hangata ja rapsutella irti. Sen sijaan tatuoinnit lähtivät tosi helposti! Yhtä nopeasti kuin lakkakin. Eli jatkossa jos olen hankkimassa valmiita kuvia kynsiini, niin ne tulevat olemaan kynsitatuointeja eikä tarroja. Rakastuin <3

Joko sinä olet kokeillut kynsitatuointeja? Mitä pidit?

28.8.2010

Kesä kynsissä


Edellisten vähäväristen lakkausten jälkeen piti saada vastapainoksi jotain hyvin värikästä! Huolestuttavasti hyvin syksyinen sää saa minut suremaan loppuvaa kesää (olen ehdottomasti kesäihminen!), joten valitsin teemaksi kesän. Törmäsin jokin aika sitten näihin lakkauksiin ja niitä mukaellen lähdin tekemään tämän kertaista lakkausta.


En siis omista ainuttakaan sivellintä ja olen tähän asti lainannut aina Kissin Nail art -lakoista sutia. Useammassa blogissa olen törmännyt vinkkiin, jossa neuvotaan kokeilemaan eyelinerin sivellintä kynsien koristelussa. Minulta juuri loppui Yves Saint Laurentin automaatti eyeliner, joten päätin ottaa sen kokeiluun. Se ei kyllä ole ihan vastaava kuin vinkeissä, mutta mukavan kapeakärkinen kuitenkin. Kovin ohutta ja tarkkaa jälkeä en tällä ensimmäisellä kokeilulla kuitenkaan saanut aikaan.


Alkuperäisessä lakkauksessa oli käytetty fimokukkia. En kuitenkaan omista niitä, joten käytin sen sijaan kynsitarroja.


Halusin myös kokeilla uusia kynsitatuointejani ensimmäistä kertaa, joten osalle kynsistä laitoinkin kukkien sijaan perhosia. Viva la nailsin sivuilta löytyy käyttöohjeet englanniksi, mutta tässä vielä oman käyttökokemukseni mukaiset ohjeet :) Aluksi leikkasin valmiiksi haluamani kuvat irti arkista.


Laitoin muutama kuvan veteen likoamaan. Totesin, että kuvan täytyy olla vedessä vähintään noin 40 sekuntia, että kuva irtoaa paperista. Noista kolmesta viimeistä poimiessani kuva jäikin veteen napatessani paperista kiinni pinseteillä, eli kuvan ei kannata antaa olla vedessä myöskään liian kauaa. Kannattanee siis laittaa aina seuraava kuva likoamaan sillä aikaa kun laitat edellisen kynnelle!


Tarpeeksi pitkän liotuksen jälkeen kuva irtoaa helposti paperista hieraisemalla kahta sormea yhteen kevyesti. Kuva kannattaa poimia sormelta esim. pinseteillä, sillä yrittäessäni suoraan sormella läntätä kuvaa kynnelle se ei jäänyt kynnelle vaan pysyi sormessa.


Viva la nailsin ohjeen mukaan kuvaa pystyy asettelemaan kynnelle noin puolen minuutin ajan, mutta itse en ainakaan saanut kuvaa enää liikahtamaan sen jälkeen kun olin sen kynnelle saanut. Kannattaa siis heti yrittää asetella kuva haluamaansa kohtaan!


Näin pirteän kesäinen/keväinen lakkaus tuli :)

Päällyslakan laittamisen jälkeen parin kukkatarran reunat rupesivat kaartumaan ylöspäin, mutta painelin ne alas pinseteillä ja sen jälkeen pysyivät paikoillaan! Saa nähdä miten helppoa näiden poistaminen tulee olemaan.. Aiemmin käytin paljon kynsitarroja, mutta lopetin niiden käytön raivostuttavan poisto-operaation takia. Kunpa nuo tatuoinnit olisivat siinä suhteessa helpompia!


Lakkoina käytin Models ownin Lemon meringueta ja Dependin nro. 54. Koristelussa taas Viva la nailsin tuotteita.

Kuka muu jää kaipaamaan kesää?

27.8.2010

Kultaa simpukankuorilla

Nyt on kaikki vanhat, ajastetut (klo 5.00 ilmestyneet) lakkaukset tulleet ja tästä eteenpäin postaukset ilmestyvät reaaliajassa :) Eli älkääpä ihmetelkö postaustahdin hidastumista.


Kaivelin lakkalaatikkoani etsiäkseni lähes loppuneita lakkoja tehdäkseni tilaa toivottavasti pian luokseni saapuville uusille lakoille. Edellisessä postauksessa yritin käyttää loppuun kahta Natural coden lakkaa ja nyt Luminellen kultaista lakkaa. Vielä on kaikissa vähän pohjalla, täytynee siis koettaa tuhlata ne loppuun vaikka vesimarmorointikokeilulla! Aiempia yrityksiä on takana muutama, mutta kaikki surkeasti epäonnistuneita :(


Nyt kuitenkin aloitin lakkaamisen töpöttelemällä kynsille kultaista, läpikuultavaa Luminellen lakkaa. Lisäsin kärkiin vielä Dependin hieman vaaleampaa beigeä lakkaa saadakseni lisää peittävyyttä.


Jatkoin vaalean liukuvärjäyksen päälle töpöttelemällä kullanruskeaa Goshin lakkaa vinosti kynnen kärkeen. Rajalle lisäsin simpukkamurskan paloja, jotka eivät tässä kuvassa kiiltele yhtään niinkuin ne luonnossa tekevät.


Lopputulos oli omaan makuun hieman liian yksinkertainen ja tylsä, mutta vaihtelu virkistää :)


Lakkaukseen käytin siis Luminellen kultaista lakkaa, Dependin nro. 42 ja Goshin Golden brownia. Koristelussa Viva la nailsin simpukkamurskaa.

Olen tässä miettinyt, pitäisikö postausten tunnistuksissa käyttää myös muitakin kuin lakkamerkkejä? Tyyliin "Ohje", "Liukuvärjäys", "Sininen"? Millaiset tunnisteet kynsiblogissa sinä koet hyviksi ja tarpeellisiksi?

Oletko sinä räikeiden vai neutraalimpien lakkausten ystävä? Vaiko kaikkiruokainen?

Varmasti tarpeeksi palloja!


Rakas vanha Models ownin Pastel pink meni ja jätti minut :( Se oli jo muuttunut aivan liimamaiseksi ja oli sentään jo lähes lopussa. Satuinpa sitten sopivaan saumaan käymään Kicksissä, sillä alepöydältä löytyi Snowcrystalin vaaleanpunainen lakka puoleen hintaan. Lakka on hieman vaaleampi kuin Pastel pink, mutta vallan mainio korvike minulle!


Tällaiset kynnet syntyivät uudella lakalla. Pisteiden tekoon käytin sekä silmukkakorupiikkiä, isoa klemmaria ja nuppineulan nuppi-päätä. Ehkä pitäisi jossain välissä hankkia oikea dotting tool :P


Aloitin toisesta yläkulmasta hopeisella glitterlakalla ja silmukkakorupiikillä, vaihdoin isoon klemmariin, sitten tumman harmaaseen lakkaan ensin klemmarilla ja sitten nuppineulan päällä ja viimeisenä mustaan lakkaan ja nuppineulan päähän. Ihan hauskat kynnet tuli! Tällä lakkauksella saa hämättyä silmää ja kynsien kärki näyttää leveämmältä kuin onkaan :D


Lakkoina käytin Snowcrystalin nro. 438, Kissin glitter Nail art -lakkaa ja Dependin nro. 194 ja 39.

Mitä hyviä lakkalöytöjä sinä olet tehnyt viime aikoina?

26.8.2010

Tähtiä ja kiekuroita


Törmäsin inspiraatiota etsiässäni näihin kynsiin ja oli pakko tehdä oma versio niistä! Heitin muutama viikko sitten ainoan valkoisen lakkani roskiin sen kuivahdettua, joten tein ranskiksen sijaan koko kynnen liukuvärjäten.


Liukuvärjäyksen jälkeen lähdin taiteilemaan kiekuroita kynsiin. Aiemmin olen siis tehny vain suoria viivoja kynsiini, lukuunottamatta aiemmin tällä viikolla tekemiäni sateenkaari -lakkauksia. Yllättävän hyvin siihen nähden siis onnistuivat!


Sitten vielä vähän pisteitä, hopeista glitteriä ohuita vetoja muutama joka kynteen ja viimeiseksi vielä muutama tähti peukaloihin, keskisormiin ja nimettömiin.


Alle laitoin Natural coden nro. 8 ja päälle nro. 6. Koristelulakkoina Kissin musta ja hopea, tähdet Viva la nailsin -sample paketista.


Loppuun vielä vertailun vuoksi toisen käden kynnet. Saan jo vasemmalla kädellä ihan ookoota jälkeä aikaiseksi, mutta nimettömästä ja etenkin etusormesta voi huomata että vielä on paljon kehittymisen varaa :D

Kävin muuten tuossa juuri laivalla ja oli kyllä erittäin surkeat lakkavalikoimat! Pelkkiä perusvärejä ja kalliita lakkoja oli tarjolla. Mukaan tarttui vain Trindin setti, joka sisälsi Nail repairin, Cuticle balsamin ja Hand repairin. Nail repairiahan olen jo käyttänyt tämän kesän ajan, mutta otin tänään käyttöön Cuticle balsamin. Seurailkaapa siis näkyykö tässä kahden viikon tehokuurin aikana muutoksia kynsinauhoissa :) Hand repairin säästän talvipakkasille, jolloin sille tulee todellista tarvetta!

Onko muilla kokemuksia tuosta Cuticle balsamista, toimiiko? Mitä muita Trindin tuotteita kannattaisi kokeilla?

Barbie -kynnet


Vinoraitoja tällä kertaa kunnon Barbie -väreillä!


Aloitin lakkaamalla koko kynnet haalean vaaleanpunaisella.


Seuraavaksi pastellista vaaleanpunaista.


Sitten kunnon neonpinkkiä.


Väleihin vielä raidat glitteriä ja valkoista.


Barbie -kynnet ovat valmiit!


Lakkoina Natural coden nro. 8 Be fabulous, Models ownin Pastel pink, Beautyuk:n nro. 31 Neon pink sekä Kissin glitter ja valkoinen Nail art -lakka. Neon pinkin sain äidiltäni, joka oli ostanut sen itselleen, mutta totesi sen liian räikeäksi. Kaikki muille kelpaamattomat lakat tänne vaan ;)

Onko Barbie -kynnet jees vai no-no? :)

25.8.2010

Teippilakkauskokeilu


Tällä kertaa tarjolla raitakynnet vaikeimman kautta... Päätin kokeilla kuinka lakkaus onnistuu teippien avulla, mutta ei ainakaan tällä kertaa tullut kovinkaan kaunista jälkeä.


Pohjalle laitoin sinistä.


Lakan kuivuttua laitoin kynsien sivuun teipit, niin että keskelle jäi raita johon seuraava väri tulisi. Ensimmäinen ongelma oli läpinäkyvä teippi, joten oli hankala asettaa teipit kynnelle suoraan.


Saatuani teipit paikoilleen sudin kaksi kerrosta vaaleanpunaista päälle ja annoin kuivua kunnolla.


Poistin teipit varovasti pinsettien avulla. Reunat nousivat vähän ylös teipin mukana, ilmeisesti en malttanut tarpeeksi kauaa kuivua sittenkään :P Painelen reunoja varovasti alas pinsettien lappeella.


Lopputulos oli aika epäsiisti ja lisäsin siihen päälle vielä valkoiset raidat koristelulakalla. Ohuesta kerroksesta paistoi alempien lakkojen raja läpi ikävästi :/


Periaatteessa hauskat kynnet tuli, mutta toteutuksessa kyllä parantamisen varaa! Täytyy kokeilla joku toinen kerta teippilakkausta ja malttaa antaa kuivua vieläkin kauemmin.


Lakkoina Dependin nro. 195, Models ownin pastel pink ja Kissin valkoinen.

Kuinka muiden teippilakkaukset ovat onnistuneet? Vinkkejä ensikertaa varten?